Good evening lads,

Τον Ιανουάριο του 2009, εκλέγεται ο πρώτος Αφροαμερικάνος Πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα, εν μέσω πανηγυρισμών της πλειοψηφίας των Αμερικάνων πολιτών, οι οποίοι είδαν στο πρόσωπο του τον «Μεσσία» που θα σώσει την χώρα και θα την ωθήσει στην νέα εποχή.

Τον Νοέμβριο του 2016, διαδέχεται τον Ομπάμα ο εμβληματικός Ντόναλτ Τράμπ και το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Η πλειοψηφία του Αμερικάνικου λαού εναντιώνεται στο αποτέλεσμα τον εκλογών και αντιδρά με πορείες διαμαρτυρίας στους δρόμους και με εξοντωτική κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πιο πάνω δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Κυπριακό ποδόσφαιρο (από όσο ξέρουμε), μέχρι το καλοκαίρι του 2018, όταν τα δρώμενα του ποδοσφαίρου «μας» θα αλλάξουν με τον ερχομό του Αμερικάνου επενδυτή, ονόματι Παπασταύρου, ο οποίος αναλαμβάνει την Ομόνοια Λευκωσίας.

Σαν άλλος Ομπάμα, ο Παπασταύρου εμφανίζεται ως ο «Μεσσίας», ο οποίος θα οδηγήσει την Ομόνοια στην νέα εποχή, ξυπνώντας τον «γίγαντα» του Κυπριακού ποδοσφαίρου από τον χρόνιο του λήθαργο.

Στους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας του, ο Παπασταύρου κερδίζει την συμπάθεια των οπαδών της Ομόνοιας λόγω του επαγγελματισμού του, ξεχωρίζοντας από άλλους Προέδρους ομάδων της Α’ κατηγορίας, οι οποίοι ούτε καν το σχολείο μπορεί να μην κατάφεραν να τελειώσουν. Επίσης, κηρύττει πόλεμο στο κατεστημένο μέσω της συνέντευξης τύπου στην οποία αναφέρθηκε στον περιβόητο τιμοκατάλογο, λαμβάνοντας τον θαυμασμό και την αναγνώριση από σχεδόν όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου. Μέχρι και ιστοσελίδα και email είχε δημιουργήσει, προτρέποντας οποιoδήποτε είχε στοιχεία σχετικά με χειραγωγημένους αγώνες να τα αποστείλει ανώνυμα, με σκοπό να ετοιμάσει φάκελο για την UEFA.

Όταν όμως ο Covid-19 έδωσε άδοξο τέλος στην ποδοσφαιρική σεζόν 2019-2020, δίνοντας συνάμα την πρώτη θέση στην Ομόνοια, τότε όλα άλλαξαν.

Ο Παπασταύρου «σπάει» την συμφωνία «κυρίων» μεταξύ των Προέδρων του Big-6, ενοχλώντας σχεδόν όλους τους παίκτες οι οποίοι δεν συμφώνησαν με της ομάδες τους. Παπουλής, Ράγιος, Χέφελ, Νταβόρ, Κίκο… μέχρι και για τον Willian της Chelsea μπορεί να έκανε κρούση ο Παπασταύρου.

Επίσης προσπαθεί παρασκηνιακά να επηρεάσει καταστάσεις*, σε μια προσπάθεια εδραίωσης της Ομόνοιας ως το νέο κατεστημένο. Τι έγινε με την ιστοσελίδα και το email; Ο φάκελος χάθηκε στο ταχυδρομείο ή τον έχασε ο υπάλληλος της Swiss Post που τον έπαιρνε στην Νιόν;

Ο Παπασταύρου σιγά σιγά μεταλλάσσετε σε Ντόναλτ Τράμπ, καθώς προσπαθεί με δόλιο τρόπο να αποκτήσει πλεονέκτημα για τη νέα χρονιά, πανηγυρίζοντας την ίδια ώρα μια «ψεύτικη» πρωτιά!

Πλέον δεν είναι ο επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας, ο Αμερικάνος, ο καθαρός, ο πολέμιος του κατεστημένου. Αν δεν προσέξει τις κινήσεις του, τότε ο Παπασταύρου σύντομα θα συνειδητοποιήσει πως η αλλαγή στρατηγικής από Ομπάμα σε Τράμπ, δεν θα του βγει σε καλό.

*Υ.Γ. Το αφήνω στο αόριστο και δεν παραθέτω λεπτομέρειες για να προστατεύσω συγκεκριμένα άτομα τα οποία με ενημερώνουν εκ των έσω. Το «παράξενο» είναι πως τα πάντα ενημερωμένα και αμερόληπτα Κυπριακά ΜΜΕ, μάλλον δεν έχουν μυριστεί ακόμα το τι γίνεται στο παρασκήνιο ή πολύ απλά, κάνουν τις πάπιες.

Υ.Γ. 2 Γιατί έπεσε το διαδικτυακό σύστημα έκδοσης κάρτας φιλάθλου της προάλλες;

 

– Ο Σκωτσέζος