Good evening lads,

Άκουσα πολλές απόψεις και διάβασα ακόμη περισσότερες στο Facebook αλλά ευτυχώς δεν παρασύρομαι από την μάζα του κόσμου και πάντα προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα από την πλευρά των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας. Ο λόγος απλός, καλώς ή κακώς, αυτοί κάνουν κουμάντο και όχι ο κόσμος, που αν και νιώθει πως η γνώμη του μετρά, στο τέλος της ημέρας η τύχη της ομάδας βρίσκεται στα χέρια των προαναφερθέντων.

Το έγραψα και σε προηγούμενο μου άρθρο, η περσινή απώλεια των δύο τίτλων δεν ξεπεράστηκε ποτέ. Όλοι στην ομάδα έκαναν σχεδόν τέλεια χρονιά και τελικά έμειναν χωρίς τίτλο καθώς η ομάδα του κράτους έκανε τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της, εκτός βέβαια από το να παίξει ποδόσφαιρο.

Κάπου εδώ ξεκινά η συζήτηση περί της διαχείρισης του Κίρζη και της διοίκησης, οι μεν υποστηρίζουν πως με τον συγκεκριμένο Πρόεδρο η ομάδα δεν θα καταφέρει να υποσκελίσει τον μόνιμο πρωταθλητή και οι δε πως αν δεν ήταν αυτός η ομάδα δεν θα “χτυπούσε” καν το πρωτάθλημα.

Η γνώμη μου είναι πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, το ποδόσφαιρο πλέον έχει μεταλλαχτεί σε μπίζνα αλλά αυτό δεν είναι αναγκαία κακό. Κακό είναι όταν λειτουργείς με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό κέρδος, χωρίς να σε ενδιαφέρει το άθλημα, ο φίλαθλος ή ο αθλητής.

Καλό είναι όταν λειτουργείς με γνώμονα την οικονομική βιωσιμότητα, την διατήρηση του ανταγωνιστικού ισοζυγίου, την ευγενή άμιλλα και κατ΄επέκταση την ανάπτυξη του αθλήματος. Το εταιρικό κομμάτι είναι πλέον συνδεδεμένο με το αγωνιστικό και για να ευημερεί το ένα πρέπει να λειτουργεί σωστά το άλλο.

Οι τίτλοι είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας όλων όσων απαρτίζουν ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο και όχι το παιχνίδι ενός προέδρου. Δυστυχώς όμως, στην Κύπρο τα πράγματα είναι διαφορετικά και τα τελευταία 7 χρόνια ο MVP του πρωταθλήματος δεν είναι ο Αλ Τααμάρι, ούτε ο Μοράις.

Το αν πρέπει ο Κίρζης να αλλάξει τακτική δεν θα το κρίνω εγώ, ούτε εσύ, ούτε κανένας οπαδός. Είναι προσωπική του απόφαση καθώς στην ουσία πρέπει να αλλάξει και χαρακτήρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτόν στην ηγεσία, έζησα τις πιο περήφανες μου στιγμές ως Απολλωνίστας. Μόνο και μόνο για αυτό το λόγο, πιστεύω ότι αξίζει την πίστωση χρόνου αλλά και πιο σημαντικό είναι πως χρειάζεται η ΗΡΕΜΙΑ έτσι ώστε να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Γι’ αυτό με τη νέα χρονιά πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να κάνει τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Εμένα, η δουλειά μου ως οπαδός αυτής της ομάδας, είναι να την υποστηρίζω, να την ακολουθώ και να κάνω σωστή κριτική όταν πρέπει. Το να βρίζω και να μειώνω την ομάδα ΔΗΜΟΣΙΑ, δίνοντας τροφή στα ΜΜΕ και τους οπαδούς άλλων ομάδων που περιμένουν την κάθε αφορμή για να κτυπήσουν τον Απόλλωνα, είναι απαράδεκτο και κάνει ζημιά.

Την ίδια ώρα όμως, πρέπει οι τεχνική ηγεσία και το Συμβούλιο να μεταφέρουν στους παίκτες το που βρίσκονται και στους εχθρούς μας με ποιους έχουν να κάνουν.

Ο κόσμος του Απόλλωνα ΑΠΑΙΤΕΙ ποιοτικές προσθήκες παικτών αλλά και χαρακτήρων, οι οποίοι μπορούν να αντέξουν στην πίεση και θα υπερβάλλουν εαυτό για να φέρουν το πρωτάθλημα στο λιμάνι. Επίσης, ΑΠΑΙΤΕΙ από τον πρόεδρο και τον προπονητή να είναι ψύχραιμοι και να μην πιάνονται κορόιδο από τον κάθε μάκη, σόφο, καρατουμπάκη κτλπ.

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, τίποτα δεν μας σταματά.

-Ο ΣΚΩΤΣΕΖΟΣ