Ανέλυσε διεξοδικά σε προηγούμενο κείμενο ο φίλος Σκωτσέζος το πλαίσιο με το οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο τεχνικός διευθυντής το καλοκαίρι κι εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του, ωστόσο έχουμε κάποια σημεία να επισημάνουμε.

Συγκεκριμένα, οι δυνατές μεταγραφές μας θα πρέπει να γίνουν στην μεσοεπιθετική γραμμή και συγκεκριμένα η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε έναν αντι-Μάγκλιτσα και δύο σπουδαία εξτρέμ. Οι ιθύνοντες θα πρέπει να ψάξουν διεξοδικά τους πιθανούς στόχους οι οποίοι θα επιλεγούν για να καλύψουν το θέμα του γκολ τη νέα περίοδο.

Δυστυχώς η ομάδα μας εξαρτάται κατά πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, από τις εμφανίσεις του Ζοάο Πέδρο ο οποίος είναι το πρώτο βιολί στη δημιουργία φάσεων και ο κορυφαίος στις ασίστ. Όπως φάνηκε φέτος, οι αντίπαλοι εγκλώβισαν τον Πορτογάλο περιορίζοντας τον στο να κάνει το γνωστό παιχνίδι του. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι χρειάζονται ακόμη δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί οι οποίοι θα συνεισφέρουν σε αυτό το κομμάτι.

Από κει και πέρα, ο Ζελάγια είναι ο μοναδικός κίλερ στην ομάδα και χρειάζεται στήριξη στον τομέα των τερμάτων. Ο Περέιρα, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ μας, είναι στα πιτς εδώ και καιρό, ο Παπουλής απουσίαζε για μεγάλο διάστημα ενώ ο Μάγκλιτσα την έκανε για Κίνα. Ο Φαουπάλα δείχνει ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα και συγκέντρωση και δεν μπορεί να βοηθήσει.

Για τους πιο πάνω λόγους, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στον επιθετικό που θα επιλεγεί και στα χαρακτηριστικά που θα έχει. Χρειαζόμαστε έναν αθλητικό επιθετικό ο οποίος να είναι ταχύς και να προκαλεί αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα.