Ο Απόλλωνας θα αρχίσει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό από τον Α’ γύρο του Europa League και ως εκ τούτου θα μάθουμε τους αντιπάλους σε Α’ και Β’ προκριματικό στις 19 Ιουνίου.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 11 Ιουλίου ενώ μία εβδομάδα αργότερα είναι προγραμματισμένος ο επαναληπτικό αγώνας για τον Α’ προκριματικό γύρο.

Οι δύο αγώνες του Β’ γύρου είναι προγραμματισμένοι για τις 25 Ιουλίου και η ρεβάνς την 1η Αυγούστου.

Στην κλήρωση η ομάδα μας θα είναι στους ισχυρούς μέχρι τον 3ο προκριματικό γύρο. Αν γίνουν πολλές εκπλήξεις και φυσικά φτάσουμε εμείς μέχρι τα πλέιοφς, τότε μπορεί να είμαστε και στους ισχυρούς. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις.

Στον Α’ γύρο συμμετέχουν 94 ομάδες χωρίς ακόμη όμως να έχουν γίνει γνωστοί όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι αφού ακόμη να ολοκληρωθούν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι 47 πιθανοί αντίπαλοι του Απόλλωνα: 

Υπάρχουν ακόμη πρωταθλήματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί και γι αυτό δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο το τοπίο, ωστόσο βγαίνει η εικόνα των πιθανών αντιπάλων.

Προφανώς η Μάλτα είναι ο πιο ελκυστικός προορισμός και είναι πιθανό να κληρωθούμε με κάποια από αυτή τη χώρα καθώς υπάρχουν τρεις ομάδες στην κλήρωση του Α’ γύρου. Χιμπέρνιαν, Μπαλζάν και Γζίρα. 

Μια χώρα με τις ίδιες καιρικές συνθήκες, όχι πολύ μακρινό ταξίδι και με βατές αντιπάλους.

Εκτός αυτών, κατάλληλες ομάδες για να κληρωθούμε είναι η Γιουρόπα του Γιβραλτάρ ή Λα Φιορίτα του Σαν Μαρίνο ή ομάδα του Λουξεμβούργου που ακόμη να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της (παίζεται σήμερα 26/05 ο τελικός Κυπέλλου).

Από την άλλη, καλό θα ήταν να αποφύγουμε πρωταθλήματα τα οποία ξεκίνησαν ήδη τα οι αγωνιστικές περίοδοι της νέας χρονιάς ή ο προορισμός είναι μακριά. Όπως η Ισλανδία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Νήσοι Φερόε.

Επίσης, υπάρχουν ομάδες οι οποίες λαμβάνουν μέρος σε ισχυρά πρωταθλήματα και μπορούν να μας δυσκολέψουν, όπως αυτές της Σερβίας, Κοσόβου και Βοσνίας.

Εν κατακλείδι, όλοι οι αντίπαλου είναι στα μέτρα μας και μπορούμε να τους προσπεράσουμε άνετα φτάνει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι.