Πάνε λένε για αναστολή της κάρτας φιλάθλου και εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω, να αρχίσω να πανηγυρίζω ή να αρχίσω το …κλάμα;

Να βγω στο μπαλκόνι πηδώντας μέχρι επάνω φωνάζοντας …γιούπιιιιι και νενικήκαμεν ή να σκύψω πάνω από το πληκτρολόγιο μου και να κλάψω μονάχους-μονάχους;

Ας σοβαρευτούμε όμως (έστω και για λίγο) και να δούμε τα πράγματα από την αρχή:

Κάπου στα τέλη Ιουλίου του 2018 μπήκε στην ποδοσφαιρική μας ζωή η κάρτα φιλάθλου. Όχι «…μετά βαΐων και κλάδων» αλλά με μπινελίκια και λοιπά αναθέματα από τους οργανωμένους κυρίως φιλάθλους των ομάδων (θυμάστε τα μπιιιπ  Ιωνά και άλλα …χαριτωμένα).

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, τα πολιτικά κόμματα και η Πολιτεία γενικότερα στάθηκαν από την αρχή υπέρ της κάρτας και κράτησαν μια σκληρή στάση σε όσους προσπάθησαν να επιχειρηματολογήσουν για τα τρωτά του συστήματος και τα προβλήματα που φάνηκαν από την αρχή στον ορίζοντα ότι θα δημιουργούσε.

Θυμίζουμε ότι ο Απόλλωνας ζήτησε μια μικρή αναστολή του μέτρου αυτού ενόψει του κρίσιμου αγώνα που έδινε για να μπει στου ομίλους του Europa και εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο …ΟΧΙ, λες και εάν καθυστερούσε 1 εβδομάδα το μέτρο να ξεκινήσει (που στο κάτω-κάτω απλά πριν δεν υπήρχε) θα ήταν το τέλος του κόσμου.

Τελικά η κάρτα καθιερώθηκε, οι οργανωμένοι τήρησαν αποχή, ο πολλής ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο ποδόσφαιρο, τα γήπεδα άδειασαν, οι ομάδες φώναζαν χωρίς καλά-καλά να ξέρουν τι θέλουν, αφού άλλοι ήθελαν κατάργηση της κάρτας άλλοι ήθελαν αναστολή της και πάει λέγοντας.

Χαρακτηριστικά το αποελ πριν από κάθε κρίσιμο παιχνίδι του στο ΓΣΠ έβγαινε και ζητούσε αναστολή του μέτρου, για να ευνοηθεί ευκαιριακά!

Η πολιτεία στάθηκε «βράχος» στην απόφαση της και στήριξε το μέτρο δηλώνοντας όλοι οι αξιωματούχοι της ότι το μέτρο αυτό ήρθε για να μείνει και θα διορθώσει στην πορεία όλα τα τρωτά σημεία που έχει για να λειτουργήσει σωστά.

Τελείωσε το πρωτάθλημα, το αποελ «κατάφερε» πάλι να αγωνίζεται στο «τσου-λλου» τελειώνοντας όμως τη χρονιά με μια τεράστια τρύπα 6-7 εκατομμυρίων, έγινε η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού, έπεσε με μια «ζόρικη» ομάδα, ο Μάκης τα χάλασε με τον Μοραίς γιατί το «παλιόπαιδο» δεν δέχτηκε μείωση των απολαβών του (γιατί να δεχτεί άλλωστε, όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας με τα…100 πέναλτι που πέτυχε;) συνέχισαν το «μουρμουρκόν» οι οπαδοί του, ο Μάκης πήρε τον Άλεφ για αντιπερισπασμό χαλώντας 550.000 ευρώ για ένα χρόνο και ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι με …άδειο ΓΣΠ δεν πάνε πουθενά στην Ευρώπη!

Μετά από όλα αυτά λοιπόν, έρχονται αιφνιδιαστικά ΟΛΑ τα κόμματα και ζητούν …προσέξτε παρακαλώ, όχι κατάργηση, αλλά αναστολή της κάρτας φιλάθλου μέχρι και το τέλος του χρόνου!!!

Έρχομαι τώρα, εγώ ο αφελής και ερωτώ:

Μήπως, λέω μήπως, πίσω από αυτήν την απόφαση κρύβεται το αποελ; Το οποίο αποελ αν δεν περάσει ούτε και φέτος ομίλους, με την τρύπα που ήδη έχει και τα ανοίγματα που κάνει θα ακολουθήσει τον …ένδοξο δρόμο που  οδεύει εδώ και χρόνια η συμπολίτισσα του Ομόνοια; Ποιος μπορεί να με πείσει για το αντίθετο, αφού είναι γνωστή η προσβασιμότητα που έχει το αποελ στο κυβερνών κόμμα, στο ΔΗΚΟ, στον Σιζόπουλο και στο ΕΛΑΜ; (Για το ΑΚΕΛ δεν χρειάστηκε να κάνει καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια αφού το συγκεκριμένο κόμμα, εκ πεποιθήσεως, είναι εναντίον σε οτιδήποτε προέρχεται από την παρούσα κυβέρνηση).

Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι αστεία και να προσέξουν όλοι, γιατί μέχρι σήμερα ο αγώνας γινόταν για κατάργηση της κάρτας φιλάθλου και όχι για αναστολή της. Αναστολή της κάρτας μόνο ένα πράγμα εξυπηρετεί αφού μέχρι τέλος του χρόνου απλά δεν θα γίνει τίποτε παρά μόνο να δώσουν μια ευκαιρία στο αποελ να πάει ομίλους γεμίζοντας το ΓΣΠ στους Ευρωπαϊκούς του αγώνες. Και δυστυχώς με τα πρώτα επεισόδια που σίγουρα θα γίνουν θα επαναφέρουν το μέτρο.

Υ.γ.1 Αβέρωφ Νεοφύτου, δυστυχώς φαίνεται ότι το μάθημα που πήρες και ονομάζεται «Λουκάς Φουρλάς» δεν σου έβαλε μυαλό. Μια σταλιά τόπος είμαστε και γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνει ο διπλανός μας. Έβαλες αριστίνδην στο ψηφοδέλτιο σου τον Φουρλά για να σου φέρει ψήφους αλλά ταυτόχρονα κυκλοφορούσες «κολλούδες» με τα ονόματα των Λευτέρη Χριστοφόρου και Νίκου Τορναρίτη πάνω για να ψηφιστούν από τους ψηφοφόρους τους Συναγερμού. Όμως ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο Λουκάς Φουρλάς ήρθε πρώτος Παγκύπρια σε σταυρούς προτίμησης «φτύνοντας» κατάμουτρα τις μικροπολιτικές σου.

Όπως είπαμε,  κόσμος είναι μικρός και όλοι ξέρουν τις παρεμβάσεις σου υπέρ του αποελ. Να ξέρεις όμως ότι στις επερχόμενες βουλευτικές, αν συνεχίσεις έτσι θα κλάψεις πικρά, πολύ πικρά.

Πως το είπε και ο 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν:

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».

Υ.γ 2 Ευθύμιε Δίπλαρε (κατά τα άλλα …Απολλωνίστα) να ξέρεις ότι σε πιάνει και εσένα το κολάνι…

Υ.γ 3  Ο κόσμος που απέχει από τα γήπεδα δεν είναι μόνο εξαιτίας της κάρτας φιλάθλου. Η συντριπτική πλειοψηφία έφυγε από τα γήπεδα ακριβώς γιατί ο κόσμος βαρέθηκε όλα αυτά τα «μασκαραλλίκκια» που προέρχονται κυρίως από τη τωρινή διοίκηση του αποελ.