Επανήλθε στα νικηφόρα αποτελέσματα η ομάδα μας που επικράτησε της Ομόνοιας στο ΓΣΠ.

Αφού πέτυχε δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, κέρδισε με 0-2 και ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Η σημερινή νίκη θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών μας και θα ανεβάσει την ψυχολογία στα αποδυτήρια. Στο σημερινό ποδόσφαιρο αυτοί οι παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Θα αναφερθώ σε ορισμένα θετικά και μερικά αρνητικά στοιχεία του σημερινού νικηφόρου αγώνα…

Ξεκινάω από τον τερματοφύλακα και γενικότερα από την άμυνα. Στα θετικά του αγώνα ήταν η ανέπαφη εστία που διατήρησε ο Βάλε ο οποίος πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις.

Μου άρεσε η επιστροφή του Στυλιανού σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του, αλλά τα πήγε περίφημα.

Ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρει κάποιες ανάσες ο Βασιλείου. Δυστυχώς δεν πήρε τις αντίστοιχες και ο Ζοάο Πέδρο ο οποίος τα πήγε πολύ καλά κι απείλησε πολλές φορές από τη δεξιά πλευρά.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι απουσίαζε ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος, η άμυνα μας τα πήγε καλά αν και οι αντίπαλοι μας δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες. Ο Σελίμοβιτς έδειξε κάποιες αδυναμίες και δείχνει ότι δεν “κουμπώνει” τόσο καλά με τον Γιούστε όπως ο Ρομπέρζ.

Δυστυχώς, ο Σακέτι έφυγε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο και ευχή όλων είναι να μην έχει πάθει κάτι σοβαρό επειδή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας.

Θετική ήταν και η παρουσία του Ψύχα. Ενός παιδιού που είχε αρκετούς τραυματισμούς στη σύντομη καριέρα του αλλά δείχνει πάστα σπουδαίου παίκτη.

Πέτυχε κι ένα όμορφο τέρμα. Ελπίζουμε να τον βλέπουμε περισσότερο και πιο συχνά.

Ενθαρρυντική ήταν και η παρουσία των επαναμφανιζόμενων Μπρου και Καραγιόλ. Μακάρι να μείνουν μακριά από τραυματισμούς και η ομάδα τους έχει ανάγκη. Όχι η αναμενόμενη εμφάνιση από τον άλλο του κέντρου, Μάρκοβιτς, ο οποίος δείχνει σημάδια κόπωσης.

Ο Σαρντινέρο όποτε βλέπει Ομόνοια κάτι παθαίνει, μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, αφηνιάζει. Ελπίζουμε κι αυτού ο τραυματισμός να είναι επιπόλαιος και να αντικαταστάθηκε για προληπτικούς λόγους.

Σκέμπρι και Ζελάγια ήταν οι πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ που έδωσε ηρεμία στην ομάδα. Καιρός ήταν να συνεισφέρουν ένα τέρμα. Ο Αργεντινός έχει να σκοράρει ένα μήνα ενώ για τον Σκέμπρι ας μην το ψάξουμε… Ο ένας μοίρασε μια έξυπνη κάθετη πάσα κι ο άλλος τελείωσε ιδανικά τη φάση.

Συνολικά η ομάδα έδειξε κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και παρουσίασε τη γνώριμη ηρεμία της διατηρώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα την κατοχή της μπάλας και κρατώντας την αντίπαλη ομάδα μακριά από την εστία του Βάλε.

Επόμενη αποστολή για την ομάδα μας ο επαναληπτικός αγώνας με την αελ στο κύπελλο. Δεν αρκούμαστε με τίποτα λιγότερο από την πρόκριση στον τελικό.

Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα. Ελπίζουμε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μας.