Για τα δυο επόμενα παιχνίδια μίλησε ο Σωφρόνης Αυγουστή σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Κολόσσι.

Για τον αγώνα με τον Άρη και την ΑΕΚ: «Έχουμε δύσκολο παιχνίδι αύριο. Οι μονοί αγώνες είναι πάντα επικίνδυνοι. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, να πάρουμε την πρόκριση και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα. Απ’ την μια θα πάρουμε πρόκριση και απ’ την άλλη ψυχολογία. Ξέρουμε ότι η ομάδα δεν έχει κερδίσει ντέρμπι και είναι μεγάλο το κίνητρο με την ΑΕΚ. Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, μια ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Περνά κι αυτή τα δικά της προβλήματα και είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι και στα δύο παιχνίδια».

Για τους τραυματίες: «Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση την τελευταία στιγμή. Δεν μπορώ όμως να μην δώσω τα συγχαρητήρια μου σε αυτούς που έπαιξαν με την Νέα Σαλαμίνα και ήταν έτοιμοι. Ελπίζουμε μέχρι την ΑΕΚ να έχουμε επιστροφές. Θα αξιολογούνται όλοι καθημερινά και ελπίζουμε να έχουμε κάποιους απ’ τους τέσσερις να τους έχουμε. Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να τους έχουμε μαζί μας».

Για τους Εμπιντά και Καρ: «Μετά τους δυο που είναι εκτός ομάδας, οι επιλογές έχουν λιγοστέψει. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Είμαστε εδώ και υπηρετούμε ένα μεγάλο σύλλογο με μεγάλη ιστορία. Πρέπει να σεβόμαστε τους εσωτερικούς κανονισμούς και πρέπει να δίνουμε παράδειγμα σε όλους».
Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές αύριο: «Δεν χωρίζω ποδοσφαιριστές εγώ. Όσοι δουλεύουν μαζί μας είναι ποδοσφαιριστές της ομάδας και πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι. Θα υπάρξουν αλλαγές αλλά όλοι είναι έτοιμοι».

Για το πρωτάθλημα: «Ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν δύσκολο το πρωτάθλημα. Όλοι παίρνουν βαθμούς από όλους. Είμαι σίγουρος ότι θα χαθούν ακόμα περισσότεροι από όλους. Κάνουμε μεγάλη και ανοδική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, φτάσαμε σε κομβικό σημείο με τα δύο ντέρμπι που έχουμε στη Λεμεσό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η πιο σταθερή ομάδα είναι η Ανόρθωση, ενώ η Ομόνοια, το ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΛ και ο Απόλλωνας κάνουν προσπάθεια να πλησιάσουν στην κορυφή. Όταν είσαι Απόλλωνας και τα τελευταία εφτά χρόνια προσπαθείς για το πρωτάθλημα και στο τέλος βγαίνεις Ευρώπη, αλίμονο να βλέπεις πιο κάτω από την Ευρώπη. Κάναμε βήματα τον τελευταίο μήνα αλλά ακόμα είμαστε μακριά. Τα τρία αυτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα είναι σημαντικά για να πούμε ότι μπήκαμε ξανά στη διεκδίκηση των στόχων. Θα παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τους τρεις βαθμούς για να φτάσουμε πιο κοντά στην κορυφή. Κάποια πράγματα δεν εξαρτούνται από τα δικά μας πόδια, βλέπουμε και τους άλλους».

Για τον Γενάρη: «Θα γίνουν κινήσεις τον Γενάρη, είναι δεδομένο. Πρέπει αυτοί που θα έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα να ανεβάσει επίπεδο».

Για τους επιθετικούς: «Έλεγα πως θέλαμε μια ψυχολογική ένεση και ήρθε στα τελευταία παιχνίδια με τις καλές εμφανίσεις».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Δεν έχουμε μεγάλες διαφορές στην βαθμολογία απ’ την ΑΕΚ. Είναι ομάδα που στην μέρα της γίνεται επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για τους Εμπιντά και Καρ: «Ήταν δυο επιλογές που μπορεί να μην πήραν πολλά λεπτά αλλά είναι καλό να έχει ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Απ’ τη στιγμή όμως που υπέπεσαν σε πολύ σοβαρό πειθαρχικό περνούν όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα. Πρέπει να τιμούμε το έμβλημα του Απόλλωνα».