Όπως γράφτηκε και τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας η σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων περιλαμβάνει τέσσερα στάδια.

Στάδιο πρώτο: Ορίζεται στην πρώτη βδομάδα του Μάη (4 Μαΐου) όπου αρχή θα γίνει με την αύξηση των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων. Εξετάζεται να υπάρξει αύξηση των ημερήσιων μετακινήσεων από μια που είναι σήμερα σε δυο ή και τρεις. Παράλληλα ανοίγουν μικρά εργοτάξια και μικρά καταστήματα λιανικού εμπορίου. Νοείται ότι σε όλες τις φάσεις τα μέτρα αποστάσεων και υγιεινής είναι υποχρεωτικά.

Στάδιο δεύτερο: Ορίζεται δυο βδομάδες μετά (με βάση αυτά τα δεδομένα 18 Μαΐου) , αφού στον χρόνο αυτό η επιδημιολογική ομάδα θα αξιολογεί τα δεδομένα από το άνοιγμα της προηγούμενης φάσης και ακολούθως θα ανάβει πράσινο φως για να συνεχιστεί το περαιτέρω άνοιγμα. Στη φάση αυτή ανοίγουν όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα γυμναστήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής.

Στάδιο τρίτο: Δυο βδομάδες μετά θα πάμε στο τέταρτο στάδιο (με βάση αυτά τα δεδομένα 1 Ιουνίου) όπου αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι καφετέριες. Όλα φυσικά θα επαναλειτουργήσουν τηρώντας τα μέτρα αποστάσεων και υγιεινής.

Στάδιο τέταρτο: Σε αυτή τη φάση δηλαδή δυο βδομάδες μετά το τρίτο στάδιο (με βάση αυτά τα δεδομένα 15 Ιουνίου) και αφού γίνει η σχετική αξιολόγηση όλων των δεδομένων θα πάμε για μερικό άνοιγμα αεροδρομίων, αφού θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση των δεδομένων συγκριτικά με τις άλλες χώρες όπου ενδεχομένως να υπάρξει άνοιγμα συνόρων. Σε αυτό το στάδιο σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ορίζεται και η επανεκκίνηση εκδηλώσεων με περιορισμούς λόγω κοινωνικών αποστάσεων.