Ο Σωφρόνης Αυγουστή μίλησε στο ΡΙΚ για τη σεζόν που τελείωσε και ότι έπεται στις μεταγραφές, ενώ ανέφερε πως Ματία και Πίττας θα είναι στην ομάδα του χρόνου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι έφταιξε: «Κάποια πράγματα που έγιναν και κάποια λάθη, από τη στιγμή που είμαι εκεί και από δικής μου πλευράς, όμως το πιο σοβαρό ήταν η ατυχία με κάποιους τραυματισμούς, όχι μυϊκούς, που δεν τους περιμέναμε. Η απώλεια του Μάγκλιτσα, παρόλο που πιστεύαμε πως θα βρίσκαμε λύσεις στην πορεία, αυτό δεν έγινε. Ο Φαουμπάλα έβγαλε τραυματισμούς και δεν έδειξε πως θα μπορούσε να βοηθήσει και κάπου εκεί με αυτές τις απώλειες σίγουρα χάσαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τον τίτλο».

Για το μέσο όρο ηλικίας και τα χαρακτηριστικά των μεταγραφών: «Το σημαντικό είναι τι σου δίνει στο γήπεδο, όχι η ηλικία. Μπορεί ένας 20 να μη σου δώσει όσα ένας 35. Θέλουμε παίκτες να μπορούν να μας βοηθήσουν για τη διάκριση. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Θέλουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα και να γίνει πιο γρήγορη. Όπως την πρώτη χρονιά που παίζαμε γρήγορα και προσφέραμε θέαμα και για μένα άδικα χάσαμε το πρωτάθλημα».

Για την είσοδο στους ομίλους; «Η είσοδος στους ομίλους δεν είναι εύκολο αν και το θεωρούμε δεδομένο. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπει μια ομάδα γιατί έχει πολλά οφέλη. Πολλές κυπριακές ομάδες άρχισαν και το διεκδικούν και αυτό μας τιμά όλους. Σίγουρα είναι στόχος, αλλά το σημαντικό είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που να τη χαίρεται ο κόσμος. Είναι άδικο αυτή η ομάδα να έχει αυτή την εικόνα».

Για τους Ματία, Καρώ, Πίττα: «Είναι πολύ καλό που τρία δικά μας παιδιά έπαιξαν τόσο καλά. Ο Ματία και ο Πίττας έδειξαν στο επιθετικό κομμάτι βοήθησαν τις ομάδες τους και σίγουρα θα είναι κι αυτή στο οπλοστάσιο για τη νέα χρονιά».

Για το Ρομπέρζ: «Είναι θέμα της διοίκησης και το χειρίζεται αποκλειστικά».

Για Βάλε: «Ο Βάλε έκανε πάρα πολλά και όλος ο κόσμος τον αγάπησε. Είναι δύσκολο για τον επόμενο, αλλά πρέπει να του δείξουμε στήριξη όπως κάναμε με το Βάλε. Να μπορέσουμε να του πάρουμε τα καλύτερα».

Για τις θέσεις που θα πάρει παίκτες: «Θα έρθουν σε όλες τις γραμμές. Πρέπει να καταλάβουν που ήρθαν και το βάρος της φανέλας. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στις λεπτομέρειες. Εκεί κρίθηκε πιστεύω η χρονιά φέτος».