Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ μίλησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ και επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της ΚΟΠ δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ότι αφορά τη διαχείριση ενδεχομένων κρουσμάτων σε ομάδες και την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

Αναλυτικά:

Σε ερώτηση αν ξεκίνησαν οι επαφές με του υπουργείο Υγείας για το πρωτόκολλο: «Τώρα ξεκινάμε να έχουμε μια επαφή. Όλα θα μπουν σε μια βάση αξιολόγησης. Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά από την Ομοσπονδία. Τα πρωτόκολλα τα διανθίζουμε βάσει των επιστημονικών εξελίξεων».

«Δεν θα διαφοροποιήσουμε τίποτα περισσότερο από ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα καθορίζουν. Αν κάποιος έχει νοσήσει είναι ένα πράγμα, αν κάποιος έχει εργαστηριακά βρεθεί θετικός είναι άλλο πράγμα. Ένας ο οποίος έχει μολυνθεί σημαίνει ότι ανιχνεύεις κάποια μικρά τεμάχια του ιού μέσα από την μοριακή ανάλυση που γίνεται. Αυτό το πράγμα μπορεί να περάσει ασυμπτωματικά, ιδίως για ένα αθλητή. Δεν είμαστε βέβαιοι κατά πόσο κάνουν αντισώματα ή όχι. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο αυτό. Αν έχουμε ασυμπτωματικούς φορείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Από τη στιγμή που τον ανιχνεύεις, αν σε 6 με 8 μέρες δεν έχει συμπτώματα τότε είναι ασυμπτωματικός».

Αν βρεθεί θετικό κρούσμα σε μια ομάδα:

«Θα γίνει ιχνηλάτιση. Αν είναι αρνητική συνεχίζουμε κανονικά».

Για τον κόσμο στα γήπεδα:

«Έχουμε δυο μήνες μπροστά μας. Ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα κάτω από συνθήκες ασφάλειας με τα πρωτόκολλα που θα δημιουργηθούν. Στα πλείστα στάδια είναι εφικτό το 30%. Είμαι βέβαιος ότι με καλή διάθεση όλοι θα συμβάλουμε για να βοηθήσουμε. Ομολογώ ότι η Ομοσπονδία έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά».