Συνέντευξη στην SPORTDAY παραχώρησε ο Μπέρντ Στάνγκε ο οποίος ήταν προπονητής στην τελευταία κατάκτηση πρωταθλήματος της ομάδας μας το 2006. Τόνισε ότι στόχος πάντοτε πρέπει να είναι ο τίτλος.

Αν ξεχώρισε κάποιον ή κάποιους ποδοσφαιριστές: «Αυτό δεν μπορώ να το κάνω, δεν είναι σωστό αλλά είδα ότι έγινε βήμα για να φτάσει η ομάδα σε διεθνές πρότυπα. Ο Απόλλωνας είναι ένας σύλλογος που έχει καθιερωθεί και έφτιαξε ένα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη».

Μπορεί να επαναλάβει ο Απόλλωνας αυτό που πετύχατε τότε; «Αυτός πρέπει να είναι πάντα ο στόχος, το πρωτάθλημα».

Ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου πριν από 14 χρόνια μίλησε στην SPORTDAY. Ο Μπερντ Στάνγκε θυμήθηκε τι έγινε το 2006 και έστειλε και το δικό του μήνυμα στους φίλους της ομάδας.

Με εσάς προπονητή ο Απόλλωνας κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα και από τότε προσπαθεί να το επαναλάβει. Πώς βλέπετε τα πράγματα, τι θυμάστε από τότε; «Ανέλαβα τον Απόλλωνα σε μια κρίσιμη κατάσταση που προσπαθούσε να γλιτώσει τον υποβιβασμό και θέσαμε στόχο να καθιερώσουμε αυτό τον τεράστιο σύλλογο σαν πρωταγωνιστή στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Τελικά τα καταφέραμε έχοντας και μια ισχυρή διοίκηση. Το πρωτάθλημα του 2006 ήταν μόνο ένα βήμα».

Η τελευταία φορά που παρακολούθησε σε ζωντανό παιχνίδι τον Απόλλωνα ήταν κόντρα στην Λιόν στην Γαλλία για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε κατάλαβε για τα καλά ότι άλλαξε επίπεδο.

«Ο τελευταίος αγώνας που παρακολούθησα ήταν με την Λιόν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Απόλλωνας έχασε εκείνο το παιχνίδι αλλά είδα ποδοσφαιριστές με υψηλή ποιότητα στην προηγούμενη ομάδα μου και αυτό με χαροποίησε. Όσον αφορά πράγματα που άλλαξαν, είναι πολλά. Ο επαγγελματισμός είναι μεγαλύτερος, έμαθα ότι και οι εγκαταστάσεις είναι άψογες, ανέβηκαν και οι προϋπολογισμοί από τίποτε, άλλαξε επίπεδο ο σύλλογος».