Για όλα τα θέματα που αφορούν τον χώρο της διαιτησίας, ειδικά μετά και την αντίδραση που προκάλεσε ο ορισμός του Βασίλη Δημητρίου στο φιλικό της Ανόρθωσης με τον Απόλλωνα, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις φωνές που υπήρξαν ήδη για θέματα διαιτησίας, μετά τον ορισμό του Βασίλη Δημητρίου στο φιλικό Ανόρθωση-Απόλλωνα και την αλλαγή του: «Ήταν θέμα που μας απασχόλησε στη συνεδρία του ΔΣ. Είναι μελανό γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην κυπριακή διαιτησία. Είναι αδιανόητο να γίνεται αλλαγή διαιτητή σε φιλικό αγώνα γιατί υπάρχει αντίδραση σωματείων. Σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση. Ελπίζουμε να ήταν μοναδικό, ατυχές συμβάν. Κάναμε προσπάθειες και θα συνεχίσουμε. Αν κάθε σωματείο έχει στο στόχαστρο 2-3 διαιτητές και δεν τους θέλει στους αγώνες του, δεν θα γίνεται επιλογή διαιτητών αλλά αλεξιπτωτιστών για να γίνονται αγώνες. Είναι άδικο να ξεκινούμε με προκατάληψη. Καλούμε τους διαιτητές να είναι πιο προσεκτικοί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να σταματήσουν οι παρεμβάσεις των σωματείων. Ο διαιτητικός κόσμος είναι ανάστατος μετά από αυτό».

Για τις αντιδράσεις που ετοιμάζουν: «Δεν θα πάρουμε μέτρα για το γεγονός. Θα δώσουμε τις θέσεις μας για να γίνουμε κατανοητοί και να πάρουμε τις απόψεις των σωματείων. Είμαστε έτοιμοι για συνάντηση με όλα τα σωματεία. Αυτή είναι η επιδίωξή μας».

Για την πίεση που ασκείται στους διαιτητές: «Πίεση θα υπάρχει. Τα πρώτα θύματα είναι οι διαιτητές. Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες για να αναδειχτούν ταλέντα με προσωπικότητα».