Σοβαρές καταγγελίες κατά του πρώην προέδρου της επιτροπής διαιτησίας, Χανς Ρέικβαρντ έκανε ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας, Χρίστος Σκαπούλλης. Μιλώντας στον ACTIVE (107.4 & 102.5) και την εκπομπή «Βάλε Ένα Γκολ» ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας εξαπέλυσε «πυρά» προς τον Χανς Ρέικβαρτ τονίζοντας ξεκάθαρα πως ασκούσε πιέσεις στους παρατηρητές διαιτησίας για τις βαθμολογίες των διαιτητών. «Η αποχώρηση του μόνο καλό θα κάνει στο κυπριακό ποδοσφαίρο», ανέφερε ο Χρίστος Σκαπούλλης.

Υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη μετά που διορίστηκε ερευνών λειτουργός για να εξετάσει τις καταγγελίες σας;

«Εγώ δεν διαπίστωσα καμία εξέλιξη ή καμιά ανακοίνωση για να ενημερώνεται ο κόσμος. Δεν είδα τίποτε στο φως της δημοσιότητας. Απλά, εγώ θέλω να επισημάνω, σεβόμενος την ιστορία μου προς το ποδόσφαιρο ότι έκανα το καθήκον μου. Τώρα, αντιλαμβάνεστε… η Ομοσπονδία δεν θέλησε να ευαισθητοποιηθεί, δεν ξέρω για τον λόγο, όμως θέλω να αναφέρω ότι αν δεν υπάρχουν καλοί παρατηρητές δεν θα υπάρχει πρόοδος στη διαιτησία. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της επιτροπής της διαιτησίας να κάθεται δίπλα στον παρατηρητή και να του λέει τι να κάνει. Δεν πρέπει να επηρεάζεται. Ο παρατηρητής μπορεί να είχε άλλα πράγματα στο νου του, αλλά όταν ακούει τα λόγια άλλου τότε μπορεί να αλλάζει και άποψη. Εκεί που πήγαινε ο κύριος Ρέικβαρτ, ίσως να επηρέαζε».

Έχει συμβεί αυτό;

«Όχι είναι τακτική».

Καθόταν δίπλα από τους παρατηρητές ο κύριος Ρέικβαρτ;

«Ασφαλώς, έτσι έκανε. Ο παρατηρητής είχε άλλα στο νου του αλλά, με το άκουσμα της λέξης εξαιρετικό νόμιζε ότι έκανε κάτι λάθος και άλλαζε την γνώμη του. Έλεγε, μήπως κάνω κάτι λάθος, του έβαζε καλή βαθμολογία για να τον βάλει και την άλλη εβδομάδα».

Ο Ρέικβαρτ είχε δικούς του διαιτητές;

«Αυτό είναι μια υπόθεση δική σας. Εκεί που πηγαίνει, πήγαινε για κάποιους δικούς του σκοπούς. Ο παρατηρητής πρέπει να αφήνεται ελεύθερος».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Η ομοσπονδία έβγαλε εγκύκλιο. Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον κύριο Ρέικβαρτ. Η Ομοσπονδία πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα».

Ότι φεύγει ο κύριος Ρέικβαρτ θα κάνει καλό στο ποδόσφαιρο μας;

«Ασφαλώς, θα νιώσουν ελευθερία οι διαιτητές και οι παρατηρητές μας. Αν ο Γάλλος, Μπετράντ Λαγέκ (νέος πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας) εργαστεί αξιοκρατικά και αμείβονται αυτοί που δουλεύουν τότε θα δούμε άσπρη μέρα».

Μας είπατε ότι θα ωφελήσει η αποχώρηση του Ρέικβαρτ, φεύγει και ο Χιού Ντάλας;

«Ο Ντάλας ήταν ευλογία και θα είναι απώλεια. Δεν φεύγει ο Χιού Ντάλας, απλά δεν μπορεί να εργάζεται και στην Κύπρο επειδή του απαγορεύει η UEFA».

Πηγή: goal.com.cy