Ο πρόεδρος του ΓΣΟ κ. Άκης Λάμπρου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για το Τσίρειο στάδιο με αφορμή τις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια, δηλώσεις που έφεραν την αντίδραση του Τιμούρ Κετσπάγια μιας και αυτά που έλεγε ο επικεφαλής του ΓΣΟ, ήταν καθαρός εμπαιγμός της νοημοσύνης μας.

Τι γίνεται με το Τσίρειο, πως σχολιάζετε τις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια; «Μας είπε ότι δεν έχουμε aircondition. Αυτό τοποθετήθηκε πριν δέκα χρόνια. Τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων είναι εφοδιασμένα με aircondition. Πριν από κάθε αγώνα γίνεται έλεγχος και επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του σταδίου. Επιπλέον ο παρατηρητής της ΚΟΠ στο νέο πρωτάθλημα προβαίνει σε έλεγχο. Για να μην αναφερθούμε σε πόσες ομάδες αγωνίστηκαν στο Τσίρειο από το εξωτερικό. Πέρσι έπαιζαν οι Apollon Ladies στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών».

Μπορεί το Τσίρειο να φιλοξενήσει τον κόσμο που φιλοξενούσε στο παρελθόν; «Γιατί δεν μπορεί; Μπορεί να φιλοξενήσει 13.500. Δεν θα έχει καθόλου πρόβλημα στατικότητας. Γίνεται κάθε χρόνο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές. Και οι ομάδες έφεραν ανθρώπους δικούς τους και έκαναν στατική μελέτη».

Κανείς δεν διαφώνησε με τον Τιμούρ Κετσπάγια, ακόμα και ο Κέρκεζ συμφώνησε: «Ποιος ήταν εκεί για να διαφωνήσει; Τα αποδυτήρια είναι εκεί και μπορεί να πάει οπωσδήποτε να τα ελέγξει. Τα αποδυτήρια δεν διορθώθηκαν τα μεσάνυχτα μετά τις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια».

Για έναν ανεμιστήρα για τον οποίο έκανε λόγο ο Τιμούρ Κετσπάγια; «Είναι εκεί πολλά χρόνια αλλά γίνεται συχνός έλεγχος και συντήρηση. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε ένα μήνα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Έγινε σταδιακά έλεγχος ολόκληρου του σταδίου».

Πότε πήγατε για τελευταία φορά στα αποδυτήρια; «Τα αποδυτήρια των γηπεδούχων τα διαχειρίζονται οι γηπεδούχες ομάδες, ούτε καν γνωρίζω τι έχουν μέσα. Στους φιλοξενούμενους μπήκα πριν τέσσερις μήνες, προς το τέλος του πρωταθλήματος».

Υπήρχε υπερβολή στις δηλώσεις του Κετσπάγια; «Εγώ επαναλαμβάνω. Είναι τα αποδυτήρια στην διάθεση οποιοδήποτε είτε πολίτη, είτε δημοσιογράφου να πάει να τα επισκεφθεί. Δεν πήγαμε σε μισή νύχτα να χτίσουμε τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων».

Για τον φωτισμό στην καταπακτή; «Φωτισμός υπάρχει, είναι ο κυριότερος φωτισμός. Γίνεται έλεγχος κάθε μισή ώρα του φωτισμού της καταπακτής. Ας άναβαν το φως για να βλέπουν. Υπάρχουν δύο κουμπιά. Το ένα ανάβει την μισή καταπακτή και το άλλο την άλλη μισή. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος περνά και ποιος σβήνει τα φώτα. Πριν αρχίσει το παιχνίδι γίνεται έλεγχος».

**«Μετά το τέλος του αγώνα γυρίζοντας οι άνθρωποι του στάδιο να κλείσουν τις αίθουσες, διαπίστωσαν ότι δούλευε το aircondition».

Το καταληκτικό σας σχόλιο: «Ο κ. Κετσπάγια να ασχολείται με το γήπεδο του, την ομάδα του και την προπόνηση του. Είναι εξάρσεις αυτές; δεν γίνεται να μην έχει μπει βίδα εδώ και 30 χρόνια. Πέρασαν οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης από το Τσίρειο».