Σε ρυθμούς ξεκλειδώματος κινείται η Κύπρος καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου αναμένεται η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Τα δεδομένα για την πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων. 

Κατά την πρώτη φάση θεωρείται δεδομένο ότι θα εντάσσονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού.

Επίσης θα εντάσσονται επιχειρήσεις του Οικοδομικού τομέα και εργοτάξια όπου πραγματοποιούνται εξωτερικές εργασίες.

Κατά την πρώτη φάση αναμένεται και αύξηση του αριθμού μηνυμάτων για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, την στιγμή μάλιστα που αναμένεται να συνεχίσει να υπάρχει στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ και μέχρι τις 06:00 το πρωί.

Παράλληλα θα υπάρξει άνοιγμα ανοικτών χώρων άθληση στους οποίους ωστόσο θα επιτρέπεται άθληση σε μικρές ομάδες με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, χωρίς για την ώρα να γίνεται ξεκάθαρο τι μέλλει γενέσθαι με τις προπονήσεις ομάδων και εάν αυτές τελικά θα ξεκινήσουν έστω και σε μικρές ομάδες.

Στην πρώτη φάση θα μπορούσαν να αρχίσουν οι προπονήσεις, εφόσον γίνονται σε ανοικτούς χώρους και δεν υπάρχει σωματική επαφή, εξηγώντας ότι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλο, μέχρι που οι συνθήκες να γίνουν πιο ασφαλής.

Τώρα πως θα γίνει αυτό κανείς δεν ξέρει.