Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος διαιτητών Κύπρου σχετικά με την αλλαγή διαιτητή στο φιλικό Ανόρθωση – Απόλλων.

Οι διαιτητές περιμένουν περισσότερη σοβαρότητα από την Επιτροπή Διαιτησίας λένε στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά:

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το οποίο τις τελευταίες μέρες αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλης δημοσιότητας, σας μεταφέρουμε την δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση που επικρατεί στις τάξεις των Διαιτητών. Ανησυχία και αναστάτωση υπάρχει επίσης λόγω και των δηλώσεων που έγιναν από μέρους παραγόντων σχετικά με το θέμα.

Θέλαμε να πιστεύαμε ότι η νέα ποδοσφαιρική περίοδος θα μας έβρισκε περισσότερο συνετούς και ότι αμφότερες οι πλευρές θα είμαστε πιο εποικοδομητικοί στις δράσεις και αντιδράσεις μας Αντί αυτού από το καλημέρα έχουμε την άτσαλη και αντιδεοντολογική προσπάθεια ικανοποίησης αιτημάτων Σωματείων, ενέργεια που ουσιαστικά υποσκάπτει την αξιοπιστία της Διαιτησίας, ενισχύοντας παράλληλα την προκατάληψη σε βάρος των διαιτητών.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η ενέργεια αυτή η οποία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, θα είναι η μοναδική και ότι δεν θα έχουμε ανάλογη συνέχεια. Ταυτόχρονα αναμένουμε και από την Επιτροπή Διαιτησίας περισσότερη σοβαρότητα και προστασία των μελών μας.

Κάθε Σωματείο, μεταξύ αυτών και ο ΣΔΚ, οφείλουμε να σεβόμαστε τους κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία του Ποδοσφαίρου και της Διαιτησίας και να αποφεύγουμε άσκοπες δημόσιες δηλώσεις που προκαλούν αντιπαραθέσεις. Υπάρχουν όργανα που διαχειρίζονται τους Διαιτητές, στα οποία μπορεί ο καθένας να αποταθεί, για τα όποια παράπονα του και αυτά οφείλει να προστατέψει η ΚΟΠ.

Ο ΣΔΚ, πάντα είχε και θα έχει πνεύμα συνεργασίας με όλους τους αθλητικούς φορείς και είναι στη διάθεση τους για ανταλλαγή θέσεων / απόψεων, με στόχο την ομαλότητα στο χώρο ενόψει μάλιστα και της έναρξης των Πρωταθλημάτων 20202021 Αναμένουμε από την ΚΟΠ, να προσεγγίσει το όλο θέμα με κατανόηση και να συμβάλει στο πιο πάνω στόχο με επιτυχία. Από δικής μας πλευράς καλούμε τα μέλη μας να έχουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και την μέγιστη αγωνιστική συμπεριφορά, με αυτοσεβασμό και απόλυτο σεβασμό προς όλους.

Υ.Γ. Περιμένουμε κι από εσάς κύριοι διαιτητές περισσότερη σοβαρότητα όταν σφυρίζετε.