Τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος, μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων (Super Sport FM 104.0), σχετικά με το πολύκροτο θέμα της διαιτησίας και την προσπάθεια που άρχισε ο Απόλλωνας για κάθοδο ξένων διαιτητών. Όπως ανέφερε, δεν έχουν ενώπιον τους θέμα ξένων διαιτητών μέχρι στιγμής, ενώ ανέφερε πως δεν πρέπει να «κρεμάζεται» ένας ρέφερι μετά από μέτρια ή κακή διαιτησία. Επεσήμανε πως αν τεθεί στον Σύνδεσμο θέμα ξένων διαιτητών, «θα πούμε πως υπάρχουν ικανοί διαιτητές. Εκτός αν διαφανεί πως δεν μπορούν τραγικά να ανταποκριθούν. Δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλη ανικανότητα που να πρέπει να φέρουμε ξένους διαιτητές».

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Για την συνάντηση με την ΚΟΠ: «Είχαμε μια προγραμματισμένη συνάντηση για λειτουργικά θέματα που άπτονται των διαιτητών που χρειάζεται η συνεργασία των δύο μερών. Ήταν εποικοδομητική συνάντηση που είχε καλό αποτέλεσμα. ήταν θέματα καθαρά πως θα καταβάλλεται η αποζημίωση στους διαιτητές, το VAR που θα εφαρμοστεί για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η κύρια διαχείριση ανήκει στην Ομοσπονδία, ίσως να το δούμε από τα πλέι οφ του 2021».

Για το VAR: «Γίνονται τεράστιες προσπάθειες προετοιμασίες, εκπαιδεύσεις, τώρα εκπαιδεύονται όλοι οι διαιτητές. Είναι σε εξέλιξη η εκπαίδευση σε ξενοδοχείο στην Λεμεσό από Ελλαδίτες. Υπάρχει ανάγκη για εκπαίδευση από έμπειρους. Από τα μικρά κράτη είμαστε οι πρώτοι που θα το εφαρμόσουμε».

Για τα λάθη των διαιτητών: «Δεν εμβαθύναμε σήμερα στην συνάντηση. Υπήρξε παραδοχή ότι υπήρξαν λάθη και θα γίνονται. Η ουσία είναι να μην αλλοιώνονται αποτελέσματα. Υπάρχει προσπάθεια από τους διαιτητές. Υπάρχει βελτίωση από τις πρώτες διαιτητές. Σίγουρα θα υπάρχουν παράπονα. Τα πλείστα μεγάλα σωματεία παίρνουν σφυρίγματα παρά τα μικρομεσαία».

Για τους ξένους διαιτητές: «Δεν πρέπει να χαλάσει η προσπάθεια που γίνεται για βελτίωση των διαιτητών. Υπάρχουν διαιτητές με ικανότητες. Συμφωνώ πως δεν υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία, όμως υπάρχει προσωπικότητα. Πρέπει να δοκιμάζονται στις μικρές και μετά να στελεχώνουν την πρώτη. Όταν μιλάμε για το ντέρμπι Απόλλων-ΑΠΟΕΛ. έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά σε πολλά ντέρμπι. Προσπάθησε, δεν λέω πως δεν έκανε λάθη. Όμως δεν πρέπει να τον κρεμάσουμε. Έχουμε όλοι τις κακές μας. Αν τεθεί σε εμάς θέμα ξένων διαιτητών, θα πούμε πως υπάρχουν ικανοί διαιτητές. Εκτός αν διαφανεί πως δεν μπορούν τραγικά να ανταποκριθούν. Δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλη ανικανότητα που να πρέπει να φέρουμε ξένους διαιτητές. Στην Κύπρο των 600 ευρώ με πέντε προπονήσεις, γίνεται προσπάθεια. Είναι αρκετά τα λεφτά και πρέπει να τα παίρνει με την αξία του. Έχουν υποχρέωση να παρουσιάζονται καλύτεροι. Δεν χάνονται οι ικανότητες του με μια μέτρια ή κακή διαιτησία».

Δον Πάπουτσε σταμάτα τις ειρωνίες και τα ψέματα στο φίλαθλο κοινό. Εσύ είσαι ένας εκ των εγκεφάλων της παράγκας της διαιτησίας.