Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα για τις ιατρικές εγκαταστάσεις του Απόλλωνα πραγματοποίησε η omada.com.cy.

Στο αφιέρωμα συμπεριλήφθηκε συνέντευξη από τον γιατρό του Απόλλωνα, κ. Κακαβελάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο περσινός τραυματισμός του Γιούστε ήταν ο 8ος στην βιβλιογραφία του αθλητισμού.

Με λίγα λόγια, αυτή η σπάνια κάκωση που υπέστη ο Ισπανός, σημειώθηκε για 8η φορά από το 1971, βάσει της βιβλιογραφίας που υπάρχει και αφορά τους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών!

Δείτε το αφιέρωμα και το βίντεο με τη συνέντευξη:

«Είμαι στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια για τον Απόλλωνα. Λίγο το χόμπι και λίγο το μικρόβιο να ασχοληθείς με κάτι που αγαπάς, μπήκα και πάλι στον χορό. Είμαι ορθοπεδικό χειρουργός με εξειδίκευση στην αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων», ανέφερε αρχικά ο Δρ. Κυριάκος Κακαβελάκης, για να προσθέσει, «πριν τρία χρόνια είχαμε ένα πλάνο και θέλαμε να φτιάξουμε ένα γιατρικό τιμ που να ανταποκρίνεται σε υψηλά δεδομένα του ποδοσφαίρου γιατί εκτιμάμε ότι και η ομάδα βρίσκεται σ’ αυτό το επίπεδο. Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε το ιατρικό τιμ με καθημερινή παρουσία του γιατρού στον χώρο του προπονητικού κέντρου και μια ιατρική ομάδα από συνεργάτες οι οποίοι είναι γυμναστές αποκατάστασης, διατροφολόγος, και φυσικοθεραπευτές μαζί με τους μασέρ, που είναι η σκιά των αθλητών».

Εν συνεχεία της ενδιαφέρουσας συνέντευξής του, ο Δρ. Κυριάκος Κακαβελάκης, επεξηγεί τις διαφορές ανάμεσα στους τραυματισμούς, για να σταθεί σε συγκεκριμένα περιστατικά που ο ίδιος έζησε και ιδιαίτερα τον τραυματισμό του Έκτορ Γιούστε, που πήρε μια ξεχωριστή θέση ανά το παγκόσμιο.

«Τα προβλήματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μέσα σε μια ομάδα που αφορούν τους τραυματισμούς, τα χωρίζουμε σε δυο κατηγορίες. Είναι αναλόγως της βαρύτητας και της συχνότητας ενός τραυματισμού. Σαφώς και όταν χάσεις ένα παίκτη 6-8-10 μήνες είναι πολύ βαρύ για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα, όμως από την άλλη αν έχεις μικρούς τραυματισμούς της καθημερινότητας σε μεγάλο αριθμό είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν έχει παίκτες μετά ο προπονητής στη διάθεσή του. Έχω βιώσει και πολύ σοβαρές κακώσεις, τις οποίες θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ανάλογες με τροχαία ατυχήματα. Θυμάμαι ένα αθλητή μου που είχε εξάνθημα στο γόνατο, πριν λίγα χρόνια, ένα άλλο αθλητή μου στον ΟΦΗ που είχε σπάσει την κνήμη και έχασε τον ένα του όρχι και ο πλέον σοβαρός τραυματισμός που αντιμετωπίσαμε εδώ στην ομάδα ήταν του Έκτορ Γιούστε, που ο τραυματισμός του στη βιβλιογραφία από το 1971 είναι ο 8ος. Δηλαδή, ήταν ένας τραυματισμός που έχει ξανά γίνει στο παρελθόν μόνο επτά φορές σε όλο τον κόσμο. Ήταν μια πολύ σπάνια κάκωση αλλά όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για να τα αντιμετωπίσουμε».

Καταλήγοντας, ο γιατρός των γαλάζιων, σχολίασε τις εγκαταστάσεις των κυπριακών ομάδων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το επίπεδο που βρίσκονται. «Έχω την τύχη να δουλεύει σε πολύ υψηλά στάνταρ και θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό στάδιο. Γίνονται παράλληλα προσπάθειες από την ομάδα συνεχώς για να βελτιώνεται αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όσο αφορά τις εγκαταστάσεις. Στο πρωτάθλημα Κύπρου, βλέπουμε επίσης μια βελτίωση και οι ομάδες προσπαθούν να εκσυγχρονιστούν και να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους αλλά σίγουρα έχουν ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης».

Πηγή: www.omada.com.cy