Την κατάσταση με τους τραυματίες αλλά και το μεταγραφικό σκηνικό ενόψει του Ιανουαρίου, ξεκαθάρισε ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή, μιλώντας στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου πριν τον αγώνα με την Πάφος FC. 
Οι δηλώσεις του:
Σίγουρα είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, είναι σημαντικός αγώνας. Θα θέλει μεγάλη προσπάθεια για τους 3 βαθμούς Ο αντίπαλος έχει νέο προπονητή. Πάμε εκεί για να κλείσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα μπορούμε. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος επένδυσε πολύ στη φετινή χρονιά, γι’ αυτό και το έργο μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε τον τελευταίο καιρό. Σίγουρα σε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε απουσίες και λόγω τιμωρίας και τραυματισμών. Αυτοί που θα κληθούν ν’ αγωνιστούν να είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά.”
Για αγωνιστικά: “Δύσκολα τα πράγματα για όλους, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για Φακούντο και Γιούστε. Θα είναι δύσκολο για εντεκάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουν όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι αυτό που κάναμε τα τελευταία παιχνίδια. Ο Χάμπος θα είναι εκτός αποστολής. 90% όλη η ομάδα θα είναι πανέτοιμη για το ματς με την Ομόνοια”.
Για τον προγραμματισμό: “Ο προγραμματισμός δεν σταματά ποτέ, δεν θέλουμε ν’ αδικούμε αυτούς που βρίσκονται στην ομάδα. Είδαμε ρόστερ που ανταποκρίθηκε σε δύσκολα παιχνίδια και πέρασε με άριστα. Είναι από τα πιο σημαντικά ματς αυτό με την Πάφο. Στον κατάλογο ‘Α έχουμε μία θέση και ό, τι καλό υπάρχει και μπορούμε να το φέρουμε θα το κάνουμε. Αυτούς που έχουμε τώρα, πρέπει να τους έχουμε καλά και στη νέα χρονιά. Όταν το ρόστερ είναι φουλ, η ομάδα είναι πιο δυνατή ποιοτικά και σε προπονήσεις και σε παιχνίδια. Όταν έχεις 10-11 απουσίες, οι επιλογές σε αυτό το παιχνίδι δεν είναι όπως ήταν με Ανόρθωση. Στο παιχνίδι με την Πάφο, οι επιλογές θα είναι λίγες. Αν χρειαστούν οι Φακούντο και Γιούστε θα μπουν στο παιχνίδι για να δώσουν λύση”.
“Αν κερδίσουμε την Πάφο, θα μας δώσει πολλά. Έχουμε να κάνουμε με δυνατό αντίπαλο που έχει νέο προπονητή”
“Για αρκετούς παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους, γνωρίζουν και οι ίδιοι τι θέλω, ήταν ξανά μαζί μου. Και του Ζοάο λήγει το συμβόλαιο του, αυτό όμως το διάστημα δίνει το μάξιμουμ του. Δεν του αρέσει να χάνει παιχνίδια και προπονήσεις. Είναι τιμή μας να έχουμε τέτοιους ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Είναι σημαντικό. Αλίμονο όταν ένας ποδοσφαιριστής σε μεγάλες ομάδες αν είναι σε μεγάλη ηλικία και δεν θέλει να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο. Έχουν προσφέρει στην ομάδα. Το πλάνο για τον Ιανουάριο έχει βγει υπάρχουν τα δεδομένα, μετά το ματς με την Πάφο, αρχίζουν οι διεργασίες και ελπίζουμε να κλείσουν θετικά”.

Για Ρομπέρζ: “Δεν μπήκαμε σε διαδικασία να θέσουμε χρονοδιάγραμμα, είναι δύσκολος ο τραυματισμός του εκεί, προσπαθούμε να κάνει πλήρης αποκατάσταση για να είναι πανέτοιμος”

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος επιθετικός: “Μακάρι να υπήρχαν οι λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, αλλά δεν με φοβίζει. Αυτός που θα παίξει και με τη συνολική παρουσία της ομάδας, θα βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τους 3 βαθμούς”.

Για Τόνσο: “Γράφονται συνέχεια διάφορα ονόματα, έχουν αλλάξει αρκετά στο ποδόσφαιρο. Πουλά όταν είναι για μεγάλη ομάδα όπως ο Απόλλωνας, αν μας ενδιαφέρει κάποιος παίκτης, όταν μπουν οι υπογραφές θα το μάθετε και θα το ανακοινώσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία κίνηση στον Α’ κατάλογο, η θέση που άφησε κενή ο Καρ και εκεί θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση.”