Διάσκεψη Τύπου παραχώρησε ο Σωφρόνης Αυγουστή στο Κολόσσι ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στο Τσίρειο.

Οι τοποθετήσεις του προπονητή του Απόλλωνα:

Για το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα: «Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας γιατί ξεκινήσαμε μια αντεπίθεση. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι είναι κλειδί για την ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι που υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά από εμάς, θα έχουν παιχνίδι μεταξύ τους. Σίγουρα κάποιοι θα χάσουν βαθμούς και εμείς πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να μικρύνουμε τις διαφορές. Η Σαλαμίνα έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε όλους τους αντιπάλους. Γνωρίζουμε τον τρόπο παιχνιδιού της. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Όταν η ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ με τον ΑΠΟΕΛ, οι οπαδοί που βρέθηκαν στο Τσίρειο μας βοήθησαν και μας έδωσαν ώθηση. Ακόμα και στο Μακάρειο που ήταν πιο λίγοι οι οπαδοί, πάλι μας βοήθησαν να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Θέλουμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα».

Για τη συμπλήρωση 35 μερών στον πάγκο του Απόλλωνα: «Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι με βοήθησαν αυτές οι 35 μέρες. Διορθώσαμε κάποια πράγματα. Αλίμονο όταν φεύγεις από κάπου να μην δουλεύεις για να γίνεσαι καλύτερος. Αλίμονο αν δεν πιστεύεις στον ίδιο σου τον εαυτό. Είδαμε κάποια πράγματα που μπορεί να πήγανε λάθος τα προηγούμενα χρόνια. Διορθώσαμε αρκετά πράγματα και αλλάξαμε το σύστημα, κάτι που δεν άλλαζα συχνά και αυτό άρεσε και στην ομάδα και στον κόσμο. Η ομάδα έχει ηρεμία λόγω και των τελευταίων καλών αποτελεσμάτων. Είχαμε καλές εμφανίσεις και στα 3 τελευταία παιχνίδια. Αυτό που ζήτησα από τους παίκτες είναι να έχουμε συνέχεια. Αυτή τη στιγμή παίζουμε με την πλάτη στο τοίχο. Για μας κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Θέλουμε να ξανακάνουμε το Τσίρειο μια δυνατή έδρα. »

Για την έλλειψη καθαρού μυαλού στο τέλειωμα των φάσεων: «Θα ανησυχούσα εάν δεν κάναμε φάσεις. Στο επιθετικό κομμάτι πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Όταν έρθουν τα εύκολα γκολ, νομίζω θα πάρουν περισσότερη αυτοπεποίθηση οι παίκτες».

Για τη διαιτησία: «Οι διαιτητές είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να ανεβάσουν την απόδοση τους και να περνάνε απαρατήρητοι».
Αν πιστεύουν οι παίκτες ότι μπορεί να επανέλθει ο Απόλλωνα: «Πρώτα το πιστεύω εγώ πάρα πολύ ότι ο Απόλλωνας θα επιστρέψει στη διεκδίκηση των στόχων. Και οι ίδιοι παίκτες το πιστεύουν. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε ότι κατάφεραν ξανά και βρήκαν την αυτοπεποίθηση».

Για τα στημένα: «Δεν νομίζω να υπάρχει προπονητής που να μην δουλεύει με τα στημένα. Κάποιες φορές σου βγαίνουν κάποια πράγματα, κάποιες φορές. Αυτό που έγινε στο παιχνίδι με τη Δόξα ήταν πολύ ποιοτική εκτέλεση από όλους. Αυτό που έγινε στο παιχνίδι το είδαμε από πιο υψηλό επίπεδο και αυτοί οι παίκτες κατάφεραν να το κάνουν στο κυπριακό πρωτάθλημα».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Αυτοί οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα».

Αν βλέπει παίκτες που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα: «Ξέρουμε ότι αυτοί οι παίκτες που παίζουν στην Κύπρο είναι πιο εύκολα τα δεδομένα να αλλάξουν στρατόπεδο και να προσφέρουν καλύτερα. Κάτι βλέπουμε αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολα τα πράγματα να πάρεις κάποιο παίκτη που δεν είναι ελεύθερος».