-Έλα, Γιαννάκη μου μ’ ακούς; Αύριο κάνεις Αποέλ-Ομόνοια.

-Θένκιου μάστρε… Πέρασε πολλής καιρός από το τελευταίο ντέρμπι  που έκανα. Αααχχχχ!!!  Μάστρε να ξέρεις ότι δεν θα μείνει πάνω μου. Ότι θέλεις θα σφυρίσω. Η δουλειά μας να γίνεται…

-Μην λες πελλάρες Γιαννούη μου. Τούτη τη φορά θα είσαι Κύριος. Ότι βλέπεις θα σφυρίζεις.

-Μααα μάστρε είσαι σίγουρος;

-Όπως σε θωρώ και θωρείς με Γιαννούη μου! Το Αποελλί δεν σε έχει ανάγκη για να δέρει (πάλι) τούτους που είναι διαλυμένοι. Η αποστολή σου είναι άλλη τωρά. Πρόσεξε καλά τι θα σου πω και τέντωσε τα αυτιά σου:  Αύριο κάνεις το …ας το πούμε ντέρμπι. Σφυρίζεις άψογα όπως εξάλλου μπορείς (άμα θέλεις).  Όλοι εκθειάζουν την άψογη σου διαιτησία και για επιβράβευση θα σφυρίσεις την Τετάρτη το παιχνίδι του Τσιρείου για το κύπελλο Απόλλων-Αελ. Τούτοι οι «μαννοί» οι Λεμεσιανοί δεν θα τολμήσουν να αντιδράσουν με την περιρρέουσα  ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί υπέρ σου και  έτσι …ξέρεις εσύ, κάνεις τα δικά σου.

-Δηλαδή μάστρε κάνε το πιο λιανά. Ποιον αδικώ ποιον ευνοώ και γιατί;

-Ρε μα είσαι τέλια …Γιαννής; Απλά τα πράγματα. Η Αελ πρέπει να κερδίσει το πρώτο παιχνίδι για να νοιώσει μίαν κάποιου είδους ασφάλεια ότι θα προκριθεί στον τελικό. Την άλλη εβδομάδα παίζουν πρωτάθλημα με το Αποελλίν, κάνει ένα ξεγυρισμένο ροτέϊσιον και τους τρείς πόντους πιάννει τους εύκολα το Αποελλίν.

-Ρε μάστρε, δύσκολο τούτο που μου ζητάς. Τούτοι έχουν τους ταρίφα φέτος που τριάρα και πάνω. Δεν μπορώ να κάνω και θαύματα…

-Μπορείς Γιαννούη μου, μπορείς. Στο κάτω-κάτω αν δεις και το πράγμα δυσκολεύει δίνεις της αελ και κανένα πέναλτι και δεν πειράζει αν θα είναι και μισό μέτρο έξω από την περιοχή. Εξάλλου δεν θα είναι και η πρώτη φορά που θα γίνει αυτό.

-Μα μάστρε, έχει και παρατηρητή, δεν μπορώ να κάνω και ότι θέλω…

-Μα είναι τούτο που σε ανησυχεί Γιαννούη μου; Άφησε το πάνω μου. Αφού ξέρεις ότι όποιος πάει να μας …κάνει νερά, είμαι καλός για λλόου του!!!

-Μάστρε, είσαι Θεός. Θένκιου (σημείωση σύνταξης: Είναι και Αγγλομαθή το …ατιμούτσικο)!

Το πιο πάνω κείμενο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα βγαλμένα όμως μέσα από το μυαλό ενός …παραμυθά σεναριογράφου που αρέσκεται στην μυθοπλασία.

Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια και δεν είναι καθόλου μυθοπλασία η καταγγελία του πρώην διαιτητή και παρατηρητή Χρίστου Σκαπούλλη ότι ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Χανς Ρέικβαρτ ζήτησε από τον Αντρέα Γεωργίου να βαθμολογήσει με πολύ καλό βαθμό (8.4) τον διαιτητή του αγώνα Απολλωνα-Αελ Γιαννάκη Αναστασίου. Ο παρατηρητής όμως, κάνοντας σωστά τη δουλειά του τον βαθμολόγησε σύμφωνα με ότι είδε στο γήπεδο άρα με χαμηλή βαθμολογία. Ο Χανς Ρέικβαρτ αντί να τιμωρήσει το διαιτητή τιμώρησε …τον παρατηρητή!

Δυστυχώς είναι αλήθεια επίσης, ότι μετά τις καταγγελίες αυτές, ακολούθησε επιστολή από τον Απόλλωνα για να δοθούν εξηγήσεις για το θέμα αυτό που σε οποιαδήποτε άλλη κανονική χώρα θα συνιστούσε σκάνδαλο μεγατόνων, αλλά μέχρι και σήμερα ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και την Επιτροπή Διαιτησίας εξακολουθώντας να σφυρίζουν αδιάφορα.

Και δυστυχώς είναι αλήθεια ότι ο Χανς Ρέικβαρτ είναι ακόμα στη θέση του και ορίζει διαιτητές και παρατηρητές.

Ξέχασα να πω ότι και τα ΜΜΕ κατάπιαν το θέμα αυτό στον κυριολεξία, αφού… ξέρετε εσείς. Είναι καλός για λλόου τους!!!

Όσο για το αποτέλεσμα του τελικού του κυπέλλου, νομίζω ότι όσοι παίξουν στα στοιχήματα νίκη των …γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού θα κάνουν τα παλλούκια τους χρυσά!

 

– ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ