Ο Πρόεδρος του Απόλλωνα τοποθετήθηκε για τα καυτά θέματα επικαιρότητας της ομάδας και απάντησε για τη φημολογούμενη αποχώρηση του Βαλεντίν Ρομπέρζ, αλλά και για τα λάθη του παρελθόντος που στοίχησαν τίτλους στην ομάδα.

Το αρχικό του σχόλιο Νίκου Κίρζη: «Ότι δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε ένα τίτλο με στεναχωρεί ιδιαίτερα. Είναι ένα τέλος που μας πεισμώνει ιδιαίτερα. Τελειώνοντας την χρονιά εκπληρώσαμε κάποιους στόχους, μπήκαμε ομίλους και εξασφαλίσαμε ξανά εισιτήριο για την Ευρώπη. Δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε κάποιο τίτλο, αλλά παρακολουθήσαμε μια τρομερή ομάδα, μπήκαμε ομίλους απέναντι στην Βασιλεία και αντιμετωπίσαμε τον πιο δύσκολο όμιλο στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην συνέχεια ταλαιπωρηθήκαμε από πολλούς τραυματισμούς και μια κατάσταση που δεν εκτιμήθηκε σωστά τον Ιανουάριου για να προβούμε στις κατάλληλες αλλαγές όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Λάθη κάνουν αυτοί που προσπαθούν».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Αντιλαμβάνομαι πλήρης την απογοήτευση που υπάρχει στον κόσμο. Εγώ ως πρόεδρος ζητώ από τον κόσμο του Απόλλωνα να έρθει κοντά στην ομάδα, να γίνουμε πάλι ένα όπως το 2012. Ο Απόλλωνας μας ενώνει όλους, πρέπει να έρθουμε όλοι μαζί. Ματώσαμε και μοχθήσαμε για να έρθει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο».

Για τον τρόπο που χάθηκαν οι τίτλοι: «Η περσινή χρονιά ήταν πιο δύσκολη από την φετινή, έχω εκφράσει την άποψη μου για το πώς χάθηκε το πρωτάθλημα. Φέτος ξέρω ότι έχουμε ευθύνες εμείς, όταν αναγνωρίζεις τα λάθη τα δικά σου μπορείς να προσχωρήσεις. Αν ο κόσμος του Απόλλωνας αναγνωρίζει ότι η διοίκηση κάνει τα πάντα για να φέρει την ομάδα στο πιο ψηλό σκαλοπάτι, όταν αναγνωρίσουν ότι κάνουμε λάθη αλλά δουν που ήταν τότε η ομάδα και που είναι τώρα τότε μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει».

Για τις αποτυχημένες μεταγραφές: «Οι καινούριοι παίκτες δεν βοήθησαν. Ευελπιστούμε ότι αυτοί που θα έρθουν, θα βοηθήσουν και μαζί με το υφιστάμενο ρόστερ θα παλέψουν μέχρι το τέλος και για τους δύο τίτλους. Θα φέρουμε όσους παίκτες χρειάζεται ο προπονητής για να καταφέρει να γίνει το επόμενο βήμα».

Για το θέμα Ρομπέρζ: «Ο Ρομπέρζ είναι σημαντικός, αλλά ουδείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Σύντομα θα έχουμε νέα και το θέμα το μελετά η διοίκηση. Ο ίδιος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022. Σημαντικός παίκτης; Ναι, αλλά επαναλαμβάνω για να το καταλάβουν όλοι ότι ουδείς δεν είναι πιο πάνω από την ομάδα.

Δεν έχω βρεθεί ακόμη με τον Βαλεντίν, τον είδα πέντε λεπτά πριν την προπόνηση και δεν συζητήσαμε τίποτα. Δεν υπάρχει ούτε επιστολή, ούτε τίποτα. Επίσης όμως ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή, Πέτρος Κονναφή. Το ότι ζήτησε να φύγει γιατί αρχίζουμε νωρίς τις υποχρεώσεις μας δεν ισχύει. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022. Δεν κρατάμε κανένα ποδοσφαιριστή με το ζόρι. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, δεν υπάρχει καμιά ρήτρα. Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε άλλο γιατί ακόμη δεν τον έχω δει προσωπικά».

Για το σενάριο ανταλλαγής Κατελάρη – Ρομπέρζ: «Έχουμε άριστες σχέσεις με την Ομόνοια, πρέπει όμως πρώτα να ξεκαθαριστούν τα δικά μας θέματα. Αλλά, επαναλαμβάνω ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022».

Για τον Μάγκλιτσα: «Αν πηγαίναμε στα άκρα θα μπορούσαμε να σταματήσουμε μεταγραφή Μάγκλιτσα. Όταν ο ίδιος παίχτης χτυπάει την πόρτα του προπονητή και του λέει δεν θέλω να αγωνιστώ, θα ήταν μάταιο να προσπαθήσουμε να τον πείσουμε να μείνει. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα φέτος για να μην ξανασυμβεί αυτό το πράγμα. Λυπάμαι γιατί ήταν ένας ποδοσφαιριστής που πρόσφερε στην ομάδα. Έλεγε ότι είχε βλέψεις να πάει στο εξωτερικό για να πάρει ένα καλύτερο συμβόλαιο. Τον ρωτήσαμε ξεκάθαρα τον Γενάρη αν θα έφευγε, μας είπε ότι θα μείνω εδώ μέχρι τέλους. Μέσα του Φεβράρη όμως ήρθε αυτό».

Για το αν υπάρχει θέμα με τον Μπρου: «Ναι υπάρχει και αυτό το θέμα. Υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του».

Για τους δανεικούς: «Η ενημέρωση που έχω είναι ότι θα επιστρέψουν στην ομάδα».

Για τις ακαδημίες: «Η ιστορία δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια ο Απόλλωνας βγάζει Κύπριους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να υπάρξει πλάνο, να μην υπάρχει χάσμα μεταξύ U19 με την ανδρική ομάδα. Δεν μπορεί να υπάρξει πενταετές πλάνο, στην Κύπρο είμαστε».

Για τον προϋπολογισμό της ομάδας: «Ο προϋπολογισμός θα είναι κοντά στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Πιστεύω είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Για ενδιαφέρον περί αγοράς του Απόλλωνα: «Πρώτη φορά το ακούω. Αν υπάρχει ενδιαφέρον να πάρει κάποιος την ομάδα, είναι ευπρόσδεκτος να έρθει να μιλήσουμε. Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται και μπορεί να πάρει την ομάδα ακόμη πιο ψηλά, για μένα θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση. Όποιος και να είναι εδώ, ο Απόλλωνας είναι υπεράνω όλων, αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Δεν ήρθα εδώ εγώ για να κάνω καριέρα».

 

Όπως κάλυψε η ιστοσελίδα μας στο facebook την διάσκεψη (στα σχόλια η ενημέρωση):