Είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία στο χθεσινό φιλικό απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Αναμφίβολα, τα φιλικά γίνονται για τους προπονητές οι οποίοι δοκιμάζουν χίλια δυο πράγματα, ωστόσο μιας και ο αγώνας προβλήθηκε στο youtube και το είδαμε κι εμείς φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να καταθέσουμε τις πρώτες μας εκτιμήσεις.

Ο αγώνας βρίσκεται στο youtube ακόμη κι όποιος δεν τον είδε μπορεί να τον δει και τώρα.

Γενικά η ομάδα μας παρουσίασε το γνωστό της πρόσωπο. Διατήρηση της κατοχής της μπάλας, καλή κυκλοφορία και δημιουργία φάσεων με υπομονή. Είδαμε τους νέους παίκτες να ενσωματώνονται στην ομάδα μας και έδειξαν ότι προσαρμόστηκαν.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά την απόδοση μερικών ποδοσφαιριστών.

Ενθαρρυντική ήταν η παρουσία του Μολ. Ένας ποδοσφαιριστής που τεχνηέντως κάποιοι υπονοούσαν ότι ήταν ανέτοιμος και ότι θα παρουσιαζόμασταν στα επίσημα παιχνίδια με τον Βολοτίνεν. Αυτοί οι κάποιοι διαψεύστηκαν αλλά τώρα απλά θα εξαφανιστούν.

Στο ψητό τώρα, ο Ελβετός τερματοφύλακας ήταν θετικός και η παρουσία του ενέπνεε εμπιστοσύνη στην άμυνα. Κάποια λάθη έγιναν και πάντα θα γίνονται, με σημαντικότερο αυτό στο 27o λεπτό όταν προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Μπεν και του έφυγε λίγο η μπάλα.

Κατά τ’ άλλα είχε καλή παρουσία πραγματοποιώντας 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις.

Το δίδυμο Γιούστε και Ουεντραόγκο έδειξε καλά στοιχεία. Όπως και ο τερματοφύλακας ενέπνεαν ασφάλεια και σιγουριά. Τα χαρακτηριστικά του ενός κούμπωναν σε αυτά του άλλου κι αυτό ήταν ένα ερώτημα με την φυγή του Ρομπέρζ. Κατά πόσο θα κατάφερνε ο Γιούστε να καθοδηγήσει τον νεαρό Γάλλο αμυντικό. Οι δύο τους έδεσαν στην άμυνα και δεν κινδύνεψαν σε καμία περίπτωση στο διάστημα που αγωνιζόντουσαν μαζί.

Ο Μπεσάτ ο οποίος αγωνίστηκε στο β΄μέρος ήταν πολύ καλός. Είναι ένας ισορροπημένος μπακ ο οποίος δεν έχει στο μυαλό του μόνο την επίθεση αλλά ούτε έμενε “βιδωμένος” στην άμυνα. Φάνηκε να συνδυάζεται όμορφα με τον Αγκίρε και πιστεύω ότι θα δούμε ωραία πράγματα από αυτούς τους δύο.

Ένα ημίχρονο είδαμε γι αυτό δεν προτρέχουμε για κανέναν. Το πρώτο σημάδι ήταν καλό όμως.

Σακέτι και Μάρκοβιτς είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Εξαιρετικό δίδυμο που δένει πολύ αρμονικά στη μεσαία γραμμή. Όσο περνούν οι μέρες, θα δένουν ακόμη περισσότερο. Να μην ξεχνάμε και την ύπαρξη του Χάμπου στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Εγώ προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι απ’ ότι μαθαίνω, ενθουσιάστηκα με το δίδυμο που είδαμε στο τελευταίο μισάωρο. Τα αδέλφια Σπόλιαριτς ήταν καταπληκτικά. Ιδιαίτερα ο Ντανίλο έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και αν συνεχίσει έτσι, θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα. Ο ένας έκοβε κι ο άλλος έραβε. Οι μικροί αξίζουν ευκαιρίες και πιστεύω ότι θα τις πάρουν. Οι αγώνες, ελπίζουμε, θα είναι πολλοί και φέτος και θα χρειαστούν.

Ο Αγκίρε, έδειξε ότι σε ανοικτό γήπεδο μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον αντίπαλο καθώς η ταχύτητα του είναι μεγάλο προσόν. Ιδιαίτερα η ταχύτητα του με τη μπάλα είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για ένα εξτρέμ. Έδωσε και την ασίστ στον Ζελάγια, κάτι που θα του τονώσει την αυτοπεποίθηση.

Τέλος, ο Πίττας έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο απ’ όσο πιστεύαμε στην αρχή και ενδεχομένως να έχει θέση βασικού στο τέλος. Αυτό τον παίκτη τον πιστεύω γιατί το κυριότερο του προσόν είναι οι τοποθετήσεις του.

Συνοπτικά, είναι το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της σεζόν και τα συμπεράσματα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ασφαλή.

Είναι οι πρώτες εκτιμήσεις με τα μηνύματα να είναι ενθαρρυντικά.