Μετά την ανακοίνωση για την λίστα των ποδοσφαιριστών που περιλαμβάνονται στους καταλόγους Α’ και Β‘ της ομάδας μας για τον 3ο γύρο του Γιουρόπα προέκυψαν κάποια ερωτήματα.

Ένα από αυτά είναι η απουσία του Βολοτίνεν.

Σύμφωνα, με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, η κάθε ομάδα μπορεί να συμπεριλάβει 17 ξένους ποδοσφαιριστές για τον κατάλογο Α’.

Στον κατάλογο Β’ δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ωστόσο αυτός ο κατάλογος διαφέρει από αυτόν της ΚΟΠ που ο μόνος περιορισμός της είναι η ηλικία του ποδοσφαιριστή. Για την ΟΥΕΦΑ οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να γραφτούν σε αυτό τον κατάλογο θα πρέπει να είναι κάτω των 21 ετών και να έχουν 3 χρόνια παρουσία στην ομάδα από την ηλικία των 15 και μετά.

Άρα όπως αντιλαμβάνεστε μόνο παιδιά της ακαδημίας μας μπορούν να συμπεριληφθούν σε αυτό τον κατάλογο. Όπως είναι ο Ψύχας, ο Παπαστυλιανού, Σπόλιαριτς και Μήτας.

Δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι το θέμα των Παπουλή και Σακέτι.

Αφού οι δυο τους είναι τιμωρημένοι, γιατί τους συμπεριέλαβαν στους καταλόγους; Επειδή πολύ απλά αν δεν είναι γραμμένοι στους καταλόγους, τότε δεν θα εκτίσουν την ποινή τους και θα μεταφερθεί μέχρι να εγγραφούν.

Ένα άλλο ερώτημα που έχουν πολλοί είναι γιατί έμεινε εκτός ο Ντίλαν;

Όπως είπαμε και στην περίπτωση του Βολοτίνεν, ο Ντίλαν βρίσκεται στον κατάλογο Β’ της ομάδας μας για τις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά για την Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει το ίδιο.

Οι 17 ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν είναι οι πιο κάτω:

 1. Joel Mall
 2. Emilio Nsue
  Vahid Selimovic
 3. Vincent Bessat
 4. Joao Pedro
 5. Attila Szalai
 6. Hector Yuste Canton
 7. Esteban Sachetti
 8. Sasa Markovic
 9. David Aguirre
 10. Γιάννης Γιαννιώτας
 11. Φώτης Παπουλής
 12. Adrian Sardinero
 13. Roger Tamba M’Pinda
 14. Emilio Jose Zelaya
 15. Facundo Pereyra
 16. Serge Gakpe