Έγγραφο στις Ομοσπονδίες μέλη της με οδηγία για το τι θα ισχύσει με το ευρωπαϊκό εισιτήριο που δίνει η κατάκτηση του κυπέλλου σε όσες χώρες δεν ολοκληρωθεί η σεζόν έστειλε η ΟΥΕΦΑ.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία τονίζει πως από την στιγμή που δεν θα αναδειχθεί κυπελλούχος ομάδα το ευρωπαϊκό εισιτήριο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Στα της Κύπρου με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα και νοουμένου πως η σεζόν θα ολοκληρωθεί πρόωρα το τέταρτο εισιτήριο για συμμετοχή στην Ευρώπη θα πάρει ο Απόλλων που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Όμως, το «καλό» εισιτήριο για συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας περιόδου δεν θα πάει στην ομάδα της Λεμεσού, αλλά στη ομάδα που είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογία και είναι η Ανόρθωση.

Η Κύπρος θα συμμετάσχει με τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Η ομάδα που είναι στην πρώτη θέση, άρα η Ομόνοια, ανεξαρτήτως εάν δεν στεφθεί πρωταθλήτρια σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ανόρθωση θα πάρει το εισιτήριο συμμετοχής από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ΑΠΟΕΛ και Απόλλων θ’ αρχίσουν από τον α’ προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ.