Προχωρά η αλλαγή στους αγωνιστικούς κανονισμούς, που προωθεί η FIFA σε συνεργασία με την UEFA, ώστε να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, όταν λήξει η αγωνιστική καραντίνα, λόγω της πανδημίας, καθώς από τα συνεχόμενα παιχνίδια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να προκύψουν θέματα υγείας για τους παίκτες.

«Η πρόταση αυτή είναι θετική και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από τους παίκτες να παίξουν δέκα παιχνίδια σ’ ένα μήνα και οι επιπλέον αλλαγές θα βοηθήσουν», αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», που υποστηρίζει πως απηχεί τις θέσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συλλόγων (ECA), στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της ηπείρου.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να λάβει την έγκριση από το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο (IFAB). Η πρόταση για πέντε αλλαγές στους αγώνες όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα ήταν και επιθυμία του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος σε πρόσφατες ραδιοφωνικές του δηλώσεις είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο να μπορούν οι ομάδες να κάνουν δύο αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο και τρεις στο δεύτερο.

sdna.gr