Την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΚΟΠ ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με Κύπριους διαιτητές εξέφρασε στον Super Sport FM 104.0 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος.

Αναλυτικά:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, είναι κάτι το οποίο πρέπει ν’ αποδεχθούμε όλοι και χρειάζομαστε την στήριξη. Στην πρόσφατη συνάντηση με τους προέδρους των σωματείων εξάχθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα και ακούστηκαν ενώπιον όλων προβλήματισμοί και τέθηκαν διάφορες απόψεις. Η απόφαση αυτή που λήφθηκε δεν σημαίνει ότι οι διαιτητές πρέπει να το «δέσουν σε ψιλό μαντίλι» αλλά να συνεχίσουν με σκληρή δουλειά και με την βοήθεια όλων ώστε να διεξαχθεί ομαλά το πρωτάθλημα. Οι Κύπριοι δεν πρέπει να εφησυχαστούν. Πρέπει να προσπαθήσουν, να καταξιωθούν και να δείξουν πως υπάρχουν δυνατότητες. Έχουν τεράστιες ευθύνες, η μπάλα είναι στα πόδια τους. Να δείξουν τις αρετές τους, μακριά από υποδείξεις και καταστάσεις. Δεν θέλουμε να είναι στο επίκεντρο η διαιτησία. Θα γίνει αξιολόγηση των διαιτητών και σε Β’ και Γ’ κατηγορία ώστε να παρουσιαστεί ένα δυνατό κράμα διαιτησίας και για τα επόμενα χρόνια».

Το αίτημα της Ομόνοιας για κάθοδο ξένων:

«Ο Απόλλωνας που ήταν το πρώτο σωματείο που το ζήτησε, ήταν στην σύσκεψη. Τοποθετήθηκε, άκουσε και τις δικές μας τοποθετήσεις. Η διοίκηση του συνδέσμου είναι στην διάθεση κάθε σωματείου για συζήτηση. Όταν αναγκαζόμαστε να βγάζουμε ανακοινώσεις, είναι γιατί χρειάζεται. Το ξεκαθαρίζω. Είμαστε εδώ για όλα τα σωματεία, για συνεργασία ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Η επιτροπή διαιτησίας;

«Οι σκέψεις είναι να γίνει όσο το δυνατό πιο μικρή από τα 7-9 άτομα. Εγώ συμφωνώ απόλυτα, δεν πρέπει να είναι σε μεγάλο αριθμό. Το πιο λογικό είναι μια επιτροπή πέντε ατόμων. Σίγουρα παρέμεινε ο Λαγιέκ. Ο Σύνδεσμος δεν ορίζει διαιτητές, ο υπεύθυνος είναι ο Λαγιέκ. Αυτό που του ζητούμε είναι να αξιολογεί σωστά τους Κύπριους, ώστε να μην υπάρχουν παράπονα. Αν ένας διαιτητής έχει πρόβλημα με ένα σωματείο, δεν είναι ανάγκη να ορίζεται συνεχώς στα παιχνίδια του. Θα υπάρξει επαφή δεν έχω να ανακοινώσω κάτι… Όσοι οριστούν θα είναι με ευθύνη της ΚΟΠ. Ο Σύνδεσμος δεν έχει λόγο και δεν παρεμβαίνει. Το μήνυμα μας είναι όλοι οι διαιτητές σε όλους τους αγώνες και η άνοδος νεαρών διαιτητών».