Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης ήταν καλεσμένος στο ΡΙΚ και την εκπομπή “Γκολ και Θέαμα” και μίλησε για όλα όσα αφορούν τον Απόλλωνα.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί της Δόξας:

«Βλέπουμε κάθε παιγνίδι ξεχωριστά, όταν κερδίσουμε πάμε στο επόμενο παιγνίδι».

Για το αν ξεκίνησε η αντεπίθεση:

«Δεν είναι ώρα να βάζουμε πίεση χάσαμε αρκετό έδαφος και ότι ήθελε μετά ας προκύψει».

Για τα όσα έγιναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα:

«Υπήρχε αναστάτωση και με τις αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά ρόλο παίζουν τα αποτελέσματα. Όταν είναι καλά υπάρχει ηρεμία, όταν δεν κερδίζει υπάρχει αναστάτωση».

«Νομίζω είναι από τις πιο δύσκολες περιόδους στην Προεδρία μου, υπήρχαν και άλλες εποχές που πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Ήταν δύσκολη περίοδος αλλά είμαστε 8 χρόνια εκεί και περάσαμε αρκετά».

«Η πιο μεγάλη δυσκολία ήταν μετά την απομάκρυνση του Σωφρόνη γιατί ήταν δύσκολη η απόφαση που πήραμε για την αποδέσμευσή του. Μετά επανήλθε και μετά είχαμε το θέμα με τον Κονναφή όπου και αυτός αποφάσισε να δώσει την παραίτησή του».

Για το Ντουντελάνζ-ΑΠΟΕΛ:

«Θα κερδίσει το ΑΠΟΕΛ λόγω της εμπειρίας που έχει στην Ευρώπη».

Για την μάχη του τίτλου:

«Μας χαροποιά που έχει αρκετό συναγωνισμό για το πρωτάθλημα.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή, χάθηκαν αρκετοί βαθμοί. Δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο από το να βλέπουμε τα παιγνίδια ένα προς ένα».

Για τη διαιτησία και τους ξένους διαιτητές:

«Φέτος γίνονται αρκετά λάθη από τη διαιτησία. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΚΟΠ δήλωσε ότι γίνονται αρκετά λάθη.

Εμείς βλέποντας ότι δεν υπήρχε βελτίωση και συνεχίζονται τα λάθη στείλαμε στην Ομοσπονδία την εισήγηση τη δική μας. Σε κάποια παιγνίδια αν όλοι συμφωνούσαν να έρχονταν ξένοι διαιτητές για να βοηθηθούν και οι δικοί μας διαιτητές και να φύγει και η προκατάληψη. Το είδαμε στην Ελλάδα όπου μαζί με τους ξένους και το VAR έχει επιστρέψει στα γήπεδα και ο κόσμος.

Μίλησα με αρκετά σωματεία, κάποιοι το σκέφτηκαν κάποιοι θα το σκεφτούν.

Δύσκολα θα προχωρήσει αυτό καθώς χρειάζονται τα 2/3 των ψήφων στη Γενική Συνέλευση».

Για τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων: «Εμείς παίρνουμε το πρόγραμμα όπως το παίρνετε εσείς. Δεν έχουμε άποψη για το πότε θα παίξουμε. Βάλαμε το Απόλλων-ΑΠΟΕΛ 7 το βράδυ και 6μισι ξεκινούσε το Λίβερπουλ-Σίτι στην Αγγλία. Έπρεπε να γίνεται πιο σοβαρός προγραμματισμός. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Αγγλία που σχεδόν όλα τα παιχνίδια είναι στις 3 το απόγευμα».

Για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το κυπριακό ποδόσδφαιρο: «Πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα φτάνει να θέλουν όλες οι ομάδες. Ένα από τα πράγματα είναι ο αριθμός των ομάδων στην πρώτη κατηγορία. Βελτιώθηκε όμως μπορεί να υπάρξει κι άλλη βελτίωση. Δεύτερο τα γήπεδα. Φωνάζουμε για την κάρτα φιλάθλου η οποία εφαρμόστηκε χωρίς να έχουμε τις υποδομές. Δεν γίνεται να πηγαίνω στο Τσίρειο και να θέλω κυάλια να δω το παιχνίδι. Είναι το θέμα της ώρα. Πρέπει να προστατεύσουμε το προϊόν. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι αυτό που βλέπει είναι καλό και αληθινό».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Ζητάμε κατάργηση εντελώς. Ημίμετρα δεν δεχόμαστε».

Για την Εθνική Κύπρου: «Μπορούσε να είναι καλύτερη ομάδα η Εθνική, δεν μηδενίζω τα πάντα, θέλει χρόνο, θεωρώ ότι είναι καλός προπονητής, αλλά τα αποτελέσματα που πήρε δεν ήταν καλά…»

Για το αν τον ενδιαφέρει ο Πιέρος σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος: «Αλίμονο, όμως το μέλλον αυτού του παίκτη του ανήκει και δεν νομίζω να επιστρέψει τώρα στο πρωτάθλημα. Του εύχομαι ότι καλύτερο και αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά νομίζω δεν θα είναι η Κύπρος ο επόμενος του σταθμός».

Για την απόφαση που πάρθηκε για την απομάκρυνση του Σωφρόνη: «Στεναχωρήθηκα γιατί δεν ήταν σωστό αυτό που λέχθηκε ότι έφυγε γιατί χάσαμε από την PSV. Δεν αλλάξαν κάποια πράγματα που είχαμε συμφωνήσει με τον προπονητή σε 7-8 παιγνίδια, γι’ αυτό είχαμε οδηγηθεί σε εκείνη την απόφαση. Αυτές οι 30 μέρες μας έδωσαν τον χρόνο για να δούμε και οι δυο πλευρές κάποια πράγματα και να τα διορθώσουμε».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να αποχωρήσει: «Πάντοτε περνά από το μυαλό σου.. Υπάρχουν και οι καλές μέρες υπάρχουν και οι κακές μέρες. Μας πνίγει το παράπονο γιατί νοιώθουμε ότι δικαιούμασταν κάτι περισσότερο από αυτά που πήραμε τα τελευταία χρόνια. Νοιώθουμε ότι δικαιούμασταν κάτι περισσότερο και δεν το πήραμε όχι από δική μας ευθύνη»

Για την αντιπολίτευση: «Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αρέσκονται να δημιουργηθούν καθημερινά θέματα στην ομάδα. Αυτό το οποίο χτίσαμε εμείς τα τελευταία εφτά χρόνια δεν θα έρθει να το πάρει ο οποιοσδήποτε χωρίς να πληρώσει.»

Αν είναι ψηλό το φετινό μπάτζετ: «Βεβαίως είναι. »

Αν θα ενισχυθεί η ομάδα: «Όταν πλησιάσει ο καιρός θα μιλήσουμε με τον προπονητή και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Για τη διαιτησία του αγώνα με τη Δόξα: «Αν ισοφάριζε η Δόξα πως έπρεπε να αντιδράσουμε. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που έχουμε τουλάχιστον ένα καθαρό πέναλτι».

Για το αν νιώθει την εκτίμηση του κόσμου: «Ναι σίγουρα. Από τη μεγάλη μερίδα του κόσμου υπάρχει αναγνώριση και εκτίμηση για το τι έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια».

Για το αν νιώθει αδικημένος: «Ένα πρωτάθλημα νομίζω το δικαιούμασταν. Αδικηθήκαμε παράφορα. Πέρσι, όταν χάνεις και τα 4 παιχνίδια από τον συνδιεκδικητή σου δεν μπορείς παρά να τους πεις συγχαρητήρια. Αλλά πρόπερσι νομίζω κλάπηκε το πρωτάθλημα, έτσι νιώθω».