Φαντάζομαι θα ακούσατε όλοι ότι ένας Έλληνας καθηγητής της Αστρονομίας και Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνας, διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στο νέο μεγάλο τηλεσκόπιο ορίζοντα γεγονότων (εδώ αντοίγω παρένθεση-αυτά τα τελευταία ομολογώ ότι δεν καταλάβω γρι ούτε και γω αλλά κάθε copy paste που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να γίνεται σωστά-κλείνω την παρένθεση) που πήρε την πρώτη εικόνα από μια μαύρη τρύπα.

Καλύτερα όμως να αφήσουμε αυτά τα …ακαταλαβίστικα και να πάμε σε αυτά που καταλαβαίνουμε καλύτερα.

Έλληνας λοιπόν ανακάλυψε με εικόνα παρακαλώ, μια μαύρη τρύπα. Αυτό που ακόμα δεν έγινε γνωστό θα γίνει σήμερα μέσα από το «μαύρο κουτί» σε παγκόσμια αποκλειστικότητα.

Λοιπόν… παρακαλώ κρατήστε την αναπνοή σας, ένας Κύπριος κατάφερε να μπει σε αυτή την μαύρη τρύπα και μας μετέφερε επακριβώς τι είδε πίσω από αυτή στο αχανές διάστημα!

Παίζουν ποδόσφαιρο! Ναι παίζουν ποδόσφαιρο στο διάστημα. Με κανόνες ίδιους και απαράλλαχτους με τους δικούς μας. Εκπληκτικό πάντως. Κάθισε λοιπόν ο δικός μας μέρες πολλές και τους χάζευε εκστασιασμένος.

Υπάρχει λοιπόν ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν καμια δωδεκαριά ομάδες. Κουμάντο φαίνεται να κάνει μια συγκεκριμένη ομάδα που για έμβλημα πάνω στη φανέλα της έχει κάτι που μοιάζει με …μανιτάρι. Όλοι μα όλοι οι υπόλοιποι μουρμουρούν ότι τα μέσα που χρησιμοποιεί δεν είναι αυτά που θα λέγαμε …τίμιο παιχνίδι, γι’ αυτό και μονοπολεί τους τίτλους τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια μπορεί να μουρμουρούν, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι συνεργάζονται μαζί τους. Όλοι πλην μιας ομάδας που είναι και ο βασικός τους ανταγωνιστής τα τελευταία χρόνια. Ονομάζεται μπλε γαλαξίας και ομολογουμένως όλοι τους αναγνωρίζουν ότι παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Όμως δεν καταφέρνει να πάρει το ρημάδι το πρωτάθλημα, αφού κάθε μια ή και περισσότερες ομάδαεςτα κάνουν πλακάκια με την ομάδα που έχει για έμβλημα της το μανιτάρι. Τη μια χρονιά, μια ομαδούλα που …ήρθε από το πουθενά σχίστικε να κόψει βαθμούς από τους μπλε και μετά κάθισε και τις έτρωγε από τα μανιτάρια. Ο πρόεδρος τους μάλιστα χαχάνιζε για το κατόρθωμα του αυτό.

Μια άλλη χρονιά, η ομάδα που …πως την λέγανε ρε παιδιά κάτι σε ούζο και έχω μου φέρνει αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς πως μου την εξήγησε ο φίλος, κέρδισε τους μπλε σε ένα παιχνίδι που δεν είχε σημασία γι’αυτούς με αντάλλαγμα λένε οι κακές γλώσσες να τους βοηθήσει η ομάδα με έμβλημα που έχει στις φανέλες τους το μανιτάρι να βγούν από μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονταν.

Τον προηγούμενο χρόνο μια άλλη ομάδα που στη φανέλα της διαφημίζει κάτι που μοιάζει με …κάμηλο έκατσε και τις έφαγε από την ομάδα που έχει για έμβλημα το μανιτάρι με αντάλλαγμα να της χαρίσει αυτή στο κύπελλο. Την ίδια χρονιά μάλιστα, μια άλλη ομάδα που την λένε lions θυμήθηκε να κάμει ροτέϊσον όταν έπαιζε με την ομάδα με το έμβλημα στη φανέλα της το μανιτάρι, για να …προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη χρονιά.
Τον επόμενο χρόνο, αυτοί οι lions τα έκαναν πλακάκια ξανά με την ομάδα που έχει για σύμβολο της μανιτάρι με τον εξής τρόπο και παρακαλώ προσέξτε πόσο το έχουν τερματίσει αυτοί οι εξωγήινοι:

Παίζουν κύπελλο οι lions με τους μπλε. Έρχεται ο «μεγάλος» (ξέρετε της ομάδας με το σύμβολο στη φανέλα το μανιτάρι) και λέει στους lions:

«Παίζεις κύπελλο με τους μπλε. Θα τις φάς με τη γνωστή ταρίφα. Εγώ αυτό μπορώ να το κανονίσω και φαντάζομαι δεν θα μείνει πάνω σου».

«Λοιπόν βάλλω σου για διαιτητή ένα παιδί …μάλαμα. Ειδικό σε αυτές του είδους της αποστολές και τη βγάζεις καθαρή. Την επομένη παίζουμε πρωτάθλημα μεταξύ μας και …ξέρεις εσύ» (ακολουθεί κλείσιμο του ματιού).

Ο lion ξετρελλάθηκε, γούρλωσε τα μάτια του και άρχισε να φτοιάχνει εικόνες με το μυαλό του. Ξαφνικά θυμήθηκε ότι οι τελικοί δεν είναι και το καλύτερο του σημείο και είπε στον άλλο: «Ναι αλλά στον τελικό θα νικήσω εγώ»

Ο άλλος τον κτύπησε φιλικά στην πλάτη και του είπε επί λέξη: «χαλάλι σου το …τσίγκινο».

Κάπου εδώ τελειώνει και το ταξίδι του φίλου μας στην αχανή μαύρη τρύπα. Επέστρεψε πίσω αλλά κάτι στριφογύριζε έντονα στο μυαλό του.

Καλά αυτοί μεταξύ τους τα υπολόγισαν όλα. Ότι όμως υπήρχε επαναληπτικός στον αγώνα του κυπέλλου το σκέφτηκαν;

Έλα ντε!!!