Η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αν πραγματοποιηθεί, θα αποτελεί ένα αξεπέραστο επίτευγμα το οποίο θα είναι ιστορικό αφού δεν τα έχουμε καταφέρει ξανά στο παρελθόν.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα μας να παρουσιαστεί πανέτοιμη, σοβαρή και κυνική στους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά και τίποτα άλλο. Το θέαμα θα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα και να επικρατήσει ο κυνισμός και η αποτελεσματικότητα.

Τα προηγούμενα χρόνια τα καταφέρναμε μια χαρά και σχεδόν η πρόκριση “κλείδωνε” από τον πρώτο αγώνα και ο επαναληπτικός ήταν περισσότερο για… τυπικούς λόγους.

Κι αν στους πρώτους δύο γύρους τα πράγματα φαινομενικά θα είναι εύκολα, στον τρίτο αλλά και στον τέταρτο γύρο τα δεδομένα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα.

Η εμπειρία των ποδοσφαιριστών μας είναι τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχαστούμε.

Τέλος, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η άμεση και ποιοτική ενίσχυση. Σε 20 περίπου ημέρες, οι ποδοσφαιριστές μας θα μαζευτούν για τα εργομετρικά και αμέσως μετά θα μεταβούν στην Αυστρία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Το ιδανικό σενάριο είναι να βρίσκονται όλες οι μεταγραφές μας στο Κολόσσι προτού αναχωρήσει η ομάδα για την προετοιμασία όμως όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ομάδες, αυτό φαντάζει ουτοπικό.

Άλλωστε, το κουπί στους πρώτους αγώνες θα το “τραβήξουν” οι περσινοί με ελάχιστες αλλαγές όπως αυτές του τερματοφύλακα, του αριστερού μπακ και του αριστερού εξτρέμ. Οι υπόλοιποι ενδεχομένως να είναι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ.