Έφτασε η κρίσιμη μέρα για την τύχη του κυπριακού πρωταθλήματος. Μετά το πράσινο φως της Κυβέρνησης για έναρξη των προπονήσεων στις 18 Μαΐου, η ΚΟΠ και οι έξι πρόεδροι του πρώτου γκρουπ της Α’ κατηγορίας θα καθίσουν το απόγευμα της Δευτέρας (4/5, 17:30) στο τραπέζι, ώστε να συζητήσουν σχετικά με το αν θα προχωρήσουν σε επανέναρξη του πρωταθλήματος ή διακοπής του.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως η απόφαση ανήκει στην Ομοσπονδία, αφού ακούσει όλα όσα έχουν να αναφέρουν οι πρόεδροι των ομάδων. Ανόρθωση και ΑΕΚ έχουν εκφράσει ήδη την θέση τους, καθώς τάσσονται και οι δύο υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος, ενώ ποδοσφαιριστές αρκετών ομάδων με αναρτήσεις τους στα ΜΚΔ, στέλνουν επίσης το ίδιο μήνυμα.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η ηγεσία της ΚΟΠ θα συνεδριάσει εκ νέου, ώστε να αναλύσει τα δεδομένα που προέκυψαν, και έπειτα θα ενημερωθεί η UEFA για τις αποφάσεις που θα παρθούν. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, είναι ορατό το ενδεχόμενο να προκύψει οριστική κατάληξη.

Ωστόσο, η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο, ώστε να κληθούν ενώπιον όλων να τοποθετηθούν οι 12 ομάδες Α’ Κατηγορίας, οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων που πέρσι έπαιζαν στην Α’ Κατηγορία (Eρμής-Αλκή), όπως και εκπρόσωποι της Β’, της Γ’ και της Επίλεκτης Κατηγορίας.

Υπενθυμίζουμε πως ο Υπουργός Υγείας προ ημερών, τόνισε μεταξύ άλλων πως η μπάλα μπορεί να στηθεί στη σέντρα στις 9 Ιουνίου και σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA, είναι εφικτό να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.