Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Η συγκεκριμένη είδηση με τα στημένα παιχνίδια από την Ισπανία, αποτελεί προσβολή για τον Απόλλωνα. Δεν δεχόμαστε αναφορά με το όνομα του Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας ουδεμία σχέση έχει με τέτοιους είδους κατηγορίες. Είμαστε περήφανοι και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Δηλώνουμε την ετοιμότητα να συνεργαστούμε με τις αρχές, για να καθαρίσει ο Στάβλος του Αυγεία. Είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε κάθοδο ξένων διαιτητών και αυτό το πληρώνουμε. Το φίλαθλο κοινό έχει κρίση και αντίληψη για το ότι συμβαίνει. Απαιτούμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Θέλουμε να γνωρίζουμε ποιος έχει μπλέξει το όνομα του Απόλλωνα. Θα είμαστε δίπλα στις αρχές για να βοηθήσουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου. Όσο είμαι πρόεδρος του Απόλλωνα θα κάνω τα πάντα για να είναι περήφανος ο κόσμος της ομάδας. Θέλουμε να ξέρουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι».

Για την ευθύνη του Γιώργου Κούμα και αν πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του για τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας: «Δεν θεωρώ ότι η ευθύνη βαραίνει την ομοσπονδία. Πάντοτε οι ευθύνες ξεκινούν από την κεφαλή. Η ηγεσία της ομοσπονδίας, προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση. Έκανε το βήμα με τους ξένους διαιτητές, το βήμα με το VAR και τους παρατηρητές. Δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη. Το πρόβλημα δεν είναι η ομοσπονδία. Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι παράγοντες. Δεν φταίει για όλα η ΚΟΠ, φταίνε οι παράγοντες».

Γιατί έμπλεξαν τον Απόλλωνα; «Θέλουμε να μάθουμε γιατί έμπλεξαν τον Απόλλωνα στον τελικό. Θέλουμε να ξεκαθαρίσει αυτό. Από τη στιγμή που θα έχω αμφιβολία σε κάποιο ποδοσφαιριστή, τότε απέτυχα στο έργο μου. Ούτε πέρασε από το μυαλό μας οτιδήποτε. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Υπουργό για να βοηθήσει να καθαρίσει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Άλλο τι μπορώ να πω και άλλο, τι μπορώ να αποδείξω».

Για την δήλωση που έκανε για κλοπή του τίτλου το 2018: «Μια ομάδα που κάνει τρεις ήττες σε 35 παιχνίδια, μπορεί να πει σε εισαγωγικά ότι κλάπηκε το πρωτάθλημα. Κάποια πράγματα έγιναν ούτως ώστε να χάσουμε το πρωτάθλημα. Δεν είμαι ο αρμόδιος για να καταθέσω στοιχεία».

Αν τον προσέγγισαν κάποιοι για τον περιβόητο τιμοκατάλογο που έκανε λόγο ο κ. Παπασταύρου: «Δεν είχα καμία προσέγγιση. Ούτε τιμοκατάλογο, ούτε τίποτα».

Θα θέλατε να γίνει εποπτικός μηχανισμός για την ομοσπονδία: «Είμαστε υπέρ σε προτάσεις που θα βοηθήσουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Γίνονται βήματα προς την εξυγίανση».

Για τους φακέλους, τις διαιτησίες και τα όσα περίεργα γίνονται και αν αξίζει να επενδύει κάποιος παράγοντας: «Το προϊόν βρωμεί και το είπα πριν χρόνια. Οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν είναι οι παράγοντες. Αν θέλουμε να το αλλάξουμε, θα το αλλάξουμε».

Για τα χτυπήματα από τη διαιτησία και αν υπάρχουν σκέψεις να άρουν την ομοσπονδία: «Ομοσπονδία είναι οι αντιπρόσωποι των ομάδων. Με τους ξένους διαιτητές, υπάρχει ηρεμία. Το ζητήσαμε πριν τρεις μήνες και δεν είχαμε ανταπόκριση από κανένα. Μετά που ένιωσαν την αδικία κάποιοι άλλοι, ήρθαν οι ξένοι διαιτητές».

Αν επηρεάζει τους παίκτες η περιρρέουσα ατμόσφαιρα: «Σίγουροι επηρεάζονται, αλλά δεν δικαιολογήσω αρνητικά αποτελέσματα, μόνο σε κακές διαιτησίες».

Αν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στη δομή της ομοσπονδίας: «Ας μιλήσουμε υποθετικά. Αν αλλάξουν αυτά τα έντεκα άτομα, θα καθαρίσει το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Για τον παλμό του κόσμου που έχει στο στόχαστρο τον Γιώργο Κούμα: «Εγώ δεν παίρνω τον παλμό του κόσμου. Είπε πρόεδρος στη συνέλευση ότι οι διαιτητές, τα… πιάνουν. Το πρόβλημα είναι οι παράγοντες. Ο κ. Παπασταύρου, είπε για τιμοκατάλογο. Είναι οι παράγοντες που πληρώνουν αυτό τον τιμοκατάλογο. Για μένα, αυτό που πιστεύω ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια του ποδοσφαίρου, την έχουν οι παράγοντες».

Για την ΚΟΠ TV και αν αυτό αποτελεί αποτρεπτικό λόγο να συγκρουστεί με την ομοσπονδία: «Ο Απόλλωνας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα. Το τι κέρδισε ο Απόλλωνας, το κέρδισε μέσα στο γήπεδο. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα».

Για την αγωνιστική πορεία: «Είναι κρίμα γιατί οι ποδοσφαιριστές έκαναν μια τεράστια προσπάθεια για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Φτάσαμε κοντά στην κορυφή και δυστυχώς μέσα σε δύο βδομάδες, χάσαμε το πλεονέκτημα που είχαμε. Είμαστε προβληματισμένοι, αλλά είμαστε και βέβαιοι ότι όλοι θα συνέλθουν και θα πάμε μέχρι το τέλος για τους στόχους που έχουν μείνει».

Αν τον προβληματίζουν οι πολλοί τραυματισμοί: «Είναι θέμα του προπονητικού τιμ. Υπάρχει τεράστιο προσωπικό και είναι αρμόδιοι να βρουν τις λύσεις».

Για τη διπλή ιδιότητα κάποιων παραγόντων και αν αυτό είναι πρόβλημα: «100% είναι πρόβλημα. Και εκεί πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Νομίζω είναι και ποινικό αδίκημα να εξασκεί και το επάγγελμα του μάνατζερ».

🗣 | Παρακολουθήστε ζωντανά τη δημοσιογραφική διάσκεψη του κ.Νίκου Κίρζη.#PressConference #President #ApollonFC

Gepostet von Apollon FC am Mittwoch, 19. Februar 2020