Η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, ξεκαθαρίζει και το σκηνικό το οποίο θα διαμορφωθεί στους προκριματικούς γύρους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα μας θα ξεκινήσει την προσπάθειά της από τον πρώτο προκριματικό γύρο αφού τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα, έχοντας την δυνατότητα να βρίσκεται στους ισχυρούς των κληρώσεων μέχρι και τον Γ΄προκριματικό.

Προφανώς οι καλές παρουσίες των τελευταίων ετών μας έχουν φέρει σε μια ψηλή θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ και γι’ αυτό είμαστε στους ισχυρούς των κληρώσεων του Γιουρόπα μέχρι τον Γ’ γύρο.

Με 12.000 βαθμούς η ομάδα μας είναι η πέμπτη πιο δυνατή ομάδα στον Α΄ προκριματικό γύρο έχοντας μπροστά της μόνο τις Λέγκια Βαρσοβίας (24.500), Στεάουα Βουκουρεστίου (23.000), τη Μάλμο (20.000) και τη Μόλντε (13.500).
Στον Β΄ προκριματικό γύρο η ομάδα μας είναι και πάλι στους ισχυρούς μαζί με Άιντραχτ Φρανκφούρτης(24.000), Εσπανιόλ (20.713), Παρτιζάν Βελιγραδίου(18.000) και Γουλβς (17.092).

Με τα σημερινά(25/5) δεδομένα η ομάδα μας στον Γ΄ προκριματικό έχει μεν τη μικρότερη βαθμολογία αλλά έχει ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας στις περιπτώσεις προκρίσεων και αποκλεισμών. Βέβαια για να φτάσουμε και πάλι μέχρι εκεί όπως και πέρσι απαιτούνται σοβαρότητα καθώς το έργο μας δεν είναι καθόλου εύκολο αφού πολύ πιθανόν στο δρόμο μας για τον Γ΄ προκριματικό να συναντήσουμε ομάδες όπως η Χάιντουκ Σπλιτ, Τρανζσοσπόρ, Άρης Θεσσαλονίκης, Ατρόμητος αλλά και άλλες.

Έτσι, αν όλα πάνε καλά και ο Απόλλωνας βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο θα είναι στους ισχυρούς ως τελευταίος. Λίγη σημασία έχει όμως καθώς θα καταφέρει να αποφύγει μεγαθήρια και θα αυξήσει τις πιθανότητες του για είσοδο στους ομίλους του θεσμού για τρίτη διαδοχική σεζόν.