Το ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε business εδώ και πολύ καιρό. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις ομάδες να εξασφαλίζουν το μπάτζετ τους από μία και μόνο πώληση ποδοσφαιριστή τους.

Ο Απόλλωνας βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να εξελίσσεται και να κινείται σε αυτή πολιτική. Δεν νοείται μια ομάδα να καταφέρνει να επιφέρει κέρδη ή να συντηρείται μόνο από τα εισιτήρια και τις πωλήσεις των φανελών. Ιδιαίτερα στη Κύπρο που η αγορά είναι πολύ περιορισμένη.

Μετά τους Μάγκλιτσα, Καρώ και Σπόλιαριτς διαφαίνεται ακόμη μία πώληση στο προσκήνιο. Αυτή του Ντιλάν Ουεντραόγκο.

Ο 20χρονος Γάλλος αμυντικός έχει προσελκύσει πολλές ομάδες με τις εμφανίσεις του. Ιδιαίτερα οι περσινές του συμμετοχές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχουν ανεβάσει κατά πολύ τις μετοχές του.

Ο Απόλλωνας εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούσε να πωλήσει κάποιους ποδοσφαιριστές δίχως όμως να τα καταφέρνει. Τον τελευταίο χρόνο προχώρησε σε τρεις εξαιρετικές συμφωνίες για τον σύλλογο, με εξαίρεση αυτή του Μάγκλιτσα αλλά από τη στιγμή που ήθελε να φύγει πήραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε.

Ο Ουντρεαόγκο κατά πάσα πιθανότητα θα φύγει και θα μπει και σε αυτή τη συμφωνία όρος σε τυχόν μεταπώληση του στο μέλλον. Κάτι που έγινε με τον Καρώ και με τον Σπόλιαριτς.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Αυτός είναι ο τρόπος για να προχωρήσει μπροστά μια ομάδα, να εξελιχθεί σε selling club. Αυτό κάνουν οι κορυφαίοι σύλλογοι στον κόσμο. Τώρα το κάνει και ο Απόλλωνας.