Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ήταν καλεσμένος στην “Πρώτη Ενημέρωση” του ΡΙΚ και ρωτήθηκε από τον Σταύρο Κυπριανού γιατί δεν παίρνει η Κυβέρνηση την απόφαση για το ποδόσφαιρο.

-Γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα αφήνεται στην κρίση της ΚΟΠ και δεν λαμβάνει κάποια απόφαση η Κυβέρνηση όπως έπραξε π.χ η Γαλλία;

“Η Κυβέρνηση μπορεί να καθοδηγήσει και υπάρχουν τα αρμόδια όργανα. Είμαστε σε ένα κράτος που λειτουργεί ο διάλογος και η συνεννόηση. Η Κυβέρνηση μπορεί να δώσει την καθοδήγησή της και ν’ αφήσει το αρμόδιο όργανο να πάρει κάποιες αποφάσεις, όπως έχουμε πράξει σε πρώτο χρόνο.

Απ’ εκεί και έπειτα εάν κριθεί ότι οι αποφάσεις είναι υπέρμετρα επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, να είστε βέβαιοι ότι το κράτος θα παρέμβει. Αλλά νομίζω ένα δημοκρατικό κράτος έτσι πρέπει να λειτουργεί, να γίνεται ένας αμφίδρομος προβληματισμός μεταξύ των καθ’ ύλην αρμοδίων και απ’ εκεί και έπειτα θα ληφθούν οι σωστές αποφάσεις.

Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα αφεθεί κάτι στην τύχη, παρακολουθούμε όλους όσους εμπλέκονται και έχουν την δυνατότητα λήψης ανάλογων αποφάσεων και η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι για το οποίο θα διαφωνεί τα μέγιστα. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες μικρές ιδιαιτερότητες που ως το αρμόδιο όργανο, η ΚΟΠ να είναι η πλέον αρμόδια για να ρυθμίσει. Επαναλαμβάνω ότι όλα θα κριθούν στην βάση αυτών που οι αρμόδιοι θα θέσουν ενώπιoν μας”.