Διαβάσαμε σήμερα στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” για πράγματα και θαύματα στα κυπριακά γήπεδα καθώς κανένα από αυτά που αγωνίζονται ομάδες της Α’ κατηγορίας δεν πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές για να γίνονται αγώνες! Ως εκ τούτου δεν έχουν την απαραίτητη άδεια.

Στην εισαγωγή του ο Μιχάλης Χατζηβασίλης σημειώνει:

Κανένα ποδοσφαιρικό στάδιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για αδειοδότηση, αφού σε όλα διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που πρέπει να επιδιορθωθούν άμεσα. Σε έκθεση της Επιτροπής Ασφάλειας Αθλητικών Χώρων και Εγκαταστάσεων της Αστυνομίας, την οποία αποκαλύπτει ο «Φ», μετά από αυτοψία σε όλα τα γήπεδα Α’ κατηγορίας, καταγράφονται πράγματα και θαύματα σε χώρους όπου στοιβάζονται κάθε βδομάδα χιλιάδες κόσμου με κίνδυνο την ασφάλειά του.

Διάβρωση κερκίδων, είσοδοι γηπέδων που θυμίζουν μαντρί, κλειστά κυκλώματα με «θαμπή» λήψη, πάγκοι ομάδων με λαμαρίνες, γήπεδα που επιτρέπουν από έξω τη ρίψη αντικειμένων στις κερκίδες και μεγάφωνα που δεν ακούγονται την ώρα του ματς, είναι μερικά από τα θλιβερά τα οποία σχηματίζουν μία μαύρη εικόνα για τα στάδιά μας. Η έκθεση της Επιτροπής Ασφάλειας αποστάληκε πρόσφατα στη Βουλή για ενημέρωση των βουλευτών, ενώ βρίσκεται στα χέρια του ΚΟΑ, της ΚΟΠ, στους ιδιοκτήτες-διαχειριστές των σταδίων και την Αρχή Αδειοδότησης των γηπέδων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018 και η Επιτροπή απαρτιζόταν από τον Κώστα Κωνσταντίνου υποδιοικητή της ΜΜΑΔ, τον υπεύθυνο του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών για τον χουλιγκανισμό Μιχάλη Ηροδότου και την Πασχαλίνα Μαγνήτη, μέλος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τι χρειάζεται το κάθε γήπεδο για να πάρει αδειοδότηση.

Με όλα αυτά που διαβάζουμε λέμε και ευτυχώς που υπάρχει η κάρτα φιλάθλου και δεν “επιτρέπει” στη μεγάλη μάζα οπαδών να πάει στα γήπεδα καθώς έτσι κινδυνεύουν λιγότεροι άνθρωποι από την ανικανότητα κάποιων που δυστυχώς βρίσκονται σε καίρια πόστα της κυβέρνησης.