Το Project Restart συναντά εμπόδια στην Premier League και σε αυτά ενδέχεται να προστεθεί και η στάση των παικτών, που εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα αστέρια της Premier League, προειδοποίησαν τους συλλόγους τους ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να προπονηθούν τη Δευτέρα λόγω του φόβου για τον κορονοϊού. Οι αρχηγοί των 20 συλλόγων πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους υπευθύνους για το πρωτάθλημα, την ένωση παικτών (PFA /Professional Footballers ‘Association) και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ώστε να ληφθούν μέτρα στη διαδικασία της επιστροφής στη δραστηριότητα.

Πάγια θέση των παικτών είναι ότι πρέπει να είναι ασφαλείς για να επιστρέψουν. Αν και οι περισσότεροι είναι πιθανό να εμφανιστούν για προπόνηση, οι σύλλογοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις όπου οι παίκτες δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν. Ο διευθυντής της Άστον Βίλα, Ντιν Σμιθ παραδέχτηκε ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις προπονήσεις χωρίς δύο από τους παίκτες τους. Ένας από αυτούς έχει άσθμα, ενώ ο άλλος ζει με ένα ευπαθή μέλος της οικογένειας του. Από την άλλη πλευρά, η Μπράιτον ανέφερε τρία κρούσματα, ενώ ένας ποδοσφαιριστής της Premier League προειδοποίησε τον προπονητή του ότι είναι απίθανο να εμφανιστεί για προπόνηση τη Δευτέρα 18 Μαίου, επειδή έχει ένα νεογέννητο μωρό.