Γραφειοκρατεία τέλος! Ότι αφορούσε την χαρτούρα σε σχέση με το νέο γήπεδο της Λεμεσού είναι παρελθόν. Πλέον το μόνο που απομένει είναι να περάσουν κάποιες μέρες για να μπουν οι μπουλντόζες στο χώρο όπου θα δημιουργηθεί το στολίδι της πόλης μας.

Μετά από μισό αιώνα περίπου, οι ομάδες της Λεμεσού και δη ο Απόλλωνας, θα αποκτήσει το δικό του σύγχρονο σπίτι.

Τα οφέλη τα οποία θα αποκομίσει από αυτό το τεράστιο έργο είναι πολλά. Πέρα από το οικονομικό, αφού πρόκειται για δικό του γήπεδο και άρα σημαντική μείωση στα λειτουργικά έξοδα, το μεγαλύτερο κέρδος του θα είναι η δυναμική παρουσία του περήφανου κόσμου του Απόλλωνα στις εξέδρες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Ο κόσμος της Λεμεσού υπέφερε για αρκετά χρόνια στο “αρχαίο” Τσίρειο και πλέον με αυτήν την εξέλιξη αλλάζουν πολλά.

Ο κόσμος θα δημιουργήσει αυτή την ατμόσφαιρα που όταν χρειαστεί, σκοράρει κιόλας. Θα έρχονται οι αντιπάλοι και θα χάνουν 1-0 από τ’ αποδυτήρια. Η δυναμική που θα αποκτήσει η ομάδα μας με το νέο γήπεδο δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε και με την ακριβότερη μεταγραφή του κόσμου.

Εκτός των εγχώριων διοργανώσεων, οι ευρωπαϊκοί αγώνες θα διεξάγονται πλέον στο καινούριο μας γήπεδο. Τέλος τα διπλά εκτός έδρας απιχνίδια που δίναμε κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Για πόσα χρόνια ταξίδευαν όλοι οι οπαδοί μας για περισσότερα από 80 χιλιόμετρα για να δουν έναν “εντός” έδρας ευρωπαϊκό αγώνα; Πόσες φορές χρειάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι του μετά τα μεσάνυκτα; Φτάνει πια! Από το 2021 όλα αυτά θα είναι μια μακρινή ταλαίπωρη ανάμνηση.

Επιτέλους, το απαιτούμενο βήμα για να μεγαλώσει κι άλλο η ομάδα μας είναι προ των πυλών.