Οργή έχει προκαλέσει στους οπαδούς της ΑΕΚ αλλά και σε όλους τους Έλληνες το εμετικό πανώ που σηκώθηκε χθες από τους οπαδούς της Τραμπζονσπόρ με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι οι άνθρωποι της UEFA οι οποίοι υποτίθεται είναι σε θέματα ρατσισμού και μίσους σφύριζαν…αδιάφορα. Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και στους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΑΠΟΕΛ σε Τουρκία και Αζερμπαιτζάν αντίστοιχα.

Το εν λόγω πανό το οποίο περιέφεραν προκλητικά στις εξέδρες καθόλη τη διάρκεια του ματς και φανατικοί φίλοι της τουρκικής ομάδας, το επιδείκνυαν. Σε μια πόλη που κάποτε ανθούσε ο ελληνισμός. «Can you swim?» έγραφε το πανό, δηλαδή «Ξέρετε κολύμπι;» με τους επιτελείς της UEFA να επιτρέπουν να περιφέρεται στις εξέδρες, γυρισμένο προς την πλευρά όπου βρίσκονταν οι Ελληνες φίλοι της ΑΕΚ.

Κι όσοι αντιλαμβάνονται, ο υπαινιγμός των Τούρκων οπαδών ήταν σαφής και ξεκάθαρος για την Μικρασιατική Καταστροφή. Οι φίλοι της ΑΕΚ εξοργίστηκαν, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ την ίδια ώρα η UEFA ήταν άπραγη.

Οι φωτογραφίες με το πανό

«Can you swim?» έγραφε το πανό, δηλαδή «Ξέρετε κολύμπι;»:

Πηγή: pronews.gr