Δηλώσεις σε Ισπανικό μέσο έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα, Ντιέγκο Αγκίρε, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε, για τη νέα του ομάδα και το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπε:

«Δεν ήταν παραγωγική χρονιά για μένα, αλλά αποχωρώ με τη συνείδηση καθαρή ότι όποτε χρησιμοποιήθηκα ήμουν αυτός που έπρεπε. Δεν ήμουν στα πλάνα του προπονητή και έπρεπε να βρω μια λύση για να πάρω χρόνο συμμετοχής. Ο Βίκτορ πάντα μου έλεγε ότι ήμουν καλός στις προπονήσεις, αλλά το παιχνίδι μου δεν ήταν καλό για την ομάδα. Δεν μου είπε ποτέ στα ίσα, ότι δεν υπολογίζει σε μένα ούτε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με τη δουλειά μου, παρά το ότι κοιτάζοντας τις ενδεκάδες του δεν υπήρχε ανάγκη να μου πει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Δεν ξέρω γιατί έπαιξα λίγο και με τους Ιδιακέθ και Αλκαράθ. Δεν θα μιλούσα για αδικία, δεν είναι η σωστή λέξη. Προπονείσαι, βλέπεις τα υπόλοιπα και λες: γιατί όχι εγώ; Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλεύεις σκληρά να το αλλάξεις κι εγώ δεν το πέτυχα. Εδώ και ενάμισι μήνα εξασφάλισα με τον μάνατζερ μου τη δυνατότητα να αποχωρήσω από τη Σαραγόσα. Χρειαζόμουν να παίζω και έβλεπε ότι δεν υπολογίζομαι, και έτσι έφυγα σαν φίλος, γιατί ήθελα να παίζω.

Ήρθε η πρόταση από την Κύπρο και αποφάσισα να πάω στον Απόλλωνα. Νομίζω ότι όλοι βγήκαμε κερδισμένοι από αυτήν την εξέλιξη, διότι εγώ χρειαζόμουν μια ομάδα που με υπολογίζει και θα έχω τη δυνατότητα να παίζω. Ενώ η Σαραγόσα,  εξασφάλισε ποσοστό σε πιθανή μεταπώληση, οπότε θα ήμουν χαρούμενος, αν μέσα σε ένα χρόνο ο Απόλλωνας καταφέρει να με πωλήσει, διότι τότε θα έχω κάνει κάτι καλό και για τη Σαραγόσα. Όλα τα βήματα που προσπαθώ να κάνω είναι προς τα μπρος.

Μπορεί να εξελιχθούν καλά ή άσχημα, αλλά η δική μου ιδέα είναι να προχωρώ μπροστά και να κοιτώ το καλύτερο για μένα. Ξέρω ότι είναι κατώτερο το Κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά θα παίξουμε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και αν καταφέρουμε να μπούμε στους ομίλους θα είναι ένα πολύ καλό σκηνικό να δείξω την αξία μου. Μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα».