Είναι γεγονός πως ζούμε σε πρωτόγνωρες για την ανθρωπότητα συνθήκες καθώς η έξαρση του κορωνοϊού έχει κλείσει στο σπίτι ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που περνάνε αυτές τις συνθήκες μακριά από την πατρίδα τους.

Ένα παράδειγμα είναι ο Ζοάο Πέδρο του Απόλλωνα ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις σε μέσο της πατρίδας του και μίλησε για την πανδημία και πόσο έχει επηρεάσει την καθημερινότητα του στην Κύπρο, το πως διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση αλλά και το πως βλέπει πιθανή επιστροφή του στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πως είναι η κατάσταση στην Κύπρο; «Εδώ στην Κύπρο η χώρα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως και η Πορτογαλία, τουλάχιστον μέχρι τις 13 Απριλίου».

Μπορείς να βγεις; «Μπορούμε μόνο να πάμε στις υπεραγορές, στα φαρμακεία ή στους γιατρούς όμως χρειάζεται ειδική άδεια με sms».

Πως διατηρείσαι σε καλή φόρμα; «Προσπαθώ με το πρόγραμμα που μου έδωσε η ομάδα, κάνω ποδήλατο στο σπίτι και διάφορες άλλες ασκήσεις».

Πως είναι η μέρα σου; Από το πρωί μέχρι τη νύχτα: «Όπως είναι και όλων των υπόλοιπων αυτή τη στιγμή. Προσπαθούμε να καλύψουμε τα ελεύθερα κενά, παίζοντας με τις κόρες μου, ακούγοντας μουσική, παίζω playstation».

Τι είναι το πιο περίπλοκο στην προπόνηση στο σπίτι; «Μου έχει λείψει η μπάλα και ο αγωνιστικός χώρος, τα αποδυτήρια και οτιδήποτε έχει να κάνει με την καθημερινότητα μου».

Είσαι μόνος στην Κύπρο; «Όχι, έχω τη γυναίκα και τις δύο μου κόρες».

Έχεις σκεφτεί ποτέ να γυρίσεις στην Πορτογαλία για να παίξεις ξανά; «Προς το παρόν όχι δεν μπήκε ποτέ κάτι τέτοιο στη σκέψη μου. Τα πράγματα δε ξέρω πως θα έρθουν στη συνέχεια στο κυπριακό πρωτάθλημα».

Ένα μήνυμα στους Πορτογάλους; «Να συμμορφωθούν απολύτως στις οδηγίες της Κυβέρνησης και να μείνουν σπίτι για να μπορέσουν τα πράγματα να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους πλαίσια όσο το δυνατόν πιο νωρίς γίνεται». d