Ο πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων Γιώργος Καράς μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για τα προβλήματα που προκύπτουν με τα στάδια α΄ κατηγορίας.

Τι γίνεται κύρια Καρά, κάθε χρόνο τα ίδια: «Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβλήματα. Είμαστε μια νεοσύστατη αρχή που προσπάθησε σιγά, σιγά να φέρει τα πράγματα σε έναν σωστό δρόμο. Έχουμε ποδοσφαιρικά γήπεδα που ανεγέρθηκαν λίγο μετά το 1974 όπως το Μακάρειο, το Δασάκι, το «Στέλιος Κυριάκιδης», το «Αμμόχωστος», το Αντώνης Παπαδόπουλος και έχουν σοβαρά οικοδομικά προβλήματα».

Πάνω από όλα είναι υγεία έτσι; «Αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα. Εμείς κάναμε τις εκθέσεις μας και τις στείλαμε στον ΠτΔ και γι’ αυτό έγινε και η σύσκεψη στο Προεδρικό όπου εξετάστηκαν κάποια πράγματα για τις εγκαταστάσεις. Ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες και ζήτησε από όλα τα στάδια να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις κόστους για να δουν τι χρειάζεται για να διορθωθεί. Συστάθηκε και επιτροπή για να εξετάσει το όλο θέμα αλλά δυστυχώς οι ιδιοκτήτες των σταδίων δεν ανταποκρίθηκαν αναλόγως. Και όλα αυτά από τον Φεβρουάριο. Είχαμε προβλήματα με τον κορωνοϊό αλλά υπήρχε χρόνος. Τα γήπεδα που δεν εγκρίθηκαν κατέθεσαν φάκελο την περασμένη εβδομάδα και ήταν ανεπαρκής. Δεν ήταν συμπληρωμένα σωστά»

Εσείς γιατί δεν κινηθήκατε να ενημερώσετε τα στάδια; «Εμείς στείλαμε επιστολές προ μηνών στους ιδιοκτήτες και χρήστες των γηπέδων. Βγάζαμε και ανακοινώσεις προ καιρού, ενημερώσαμε όλους όσους έπρεπε. Οι ιδιοκτήτες των γηπέδων γνώριζαν ότι δεν υπέβαλαν αίτηση»
**«Τα μόνα που υπέβαλαν έγκαιρα είναι η ΑΕΚ Αρένα, το ΓΣΠ, το Μακάρειο καθυστέρησε γιατί έπρεπε να περάσει από κάποιους ελέγχους και όταν τους πέρασαν υπέβαλαν την αίτηση και αδειοδότηθηκε το μισό. Και το Στέλιος Κυριακίδης αδειοδοτήθηκε τον περασμένο μήνα»

Τι γίνεται με το Τσίρειο και το «Αμμόχωστος», θα γίνουν τα παιχνίδια; Έχουμε Απόλλων-Δόξα και Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ: «Είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Το Τσίρειο δεν υπέβαλε αίτηση και δεν είχαμε χρόνο να εξετάσουμε τον φάκελο. Όσον αφορά το «Αμμόχωστος» και το Δασάκι, πρέπει να συμπληρωθούν οι έλεγχοι από Πολιτικούς Μηχανικούς και αυτό προνοεί δουλειά μίας εβδομάδας, δεν μπορούν να γίνουν τα παιχνίδια. Το Τσίρειο θα μπορούσε να εγκριθεί αν έστελναν την έκθεση για πυρασφάλεια και της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα γήπεδα αυτά δεν μπορούν να γίνουν παιχνίδια».

Στο «Τάσος Μάρκου» ποιο ήταν το πρόβλημα; «Στο Παραλίμνι από ότι καταλαβαίνω επειδή παίζουν την επόμενη αγωνιστικής καθυστέρησαν να καταθέσουν τον φάκελο. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα και να μην αδειοδοτηθεί»

Ποια γήπεδα από αυτά που έχουν προβλήματα είναι πιο κοντά σε αδειοδότηση; «Είναι πιο εύκολο για το Τσίρειο και το «Τάσος Μάρκου» γιατί από πλευράς στατικής επάρκειας είναι όλα «ΟΚ» και αν συνεδριάσουμε στα μέσα της εβδομάδας μπορεί να εγκριθούν».

Γιατί το «Αντώνης Παπαδόπουλος» αδειοδοτήθηκε υπό όρους; «Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» έχει τα δικά του προβλήματα αλλά έλεγξαν το γήπεδο, αποκλείστηκαν οι βόρειες κερκίδες. Μπήκαν σε ένα πρόγραμμα σε συνεννόηση με τον Πολιτικό Μηχανικό για να το επιδιορθώσουν. Τους δόθηκε άδεια μόνο για τρεις μήνες και θα δούμε αν ακολουθήσουν το πρόγραμμα».

Ποια γήπεδα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα; «Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν το Δασάκι και το «Αμμόχωστος». Είναι ίδιο το πρόβλημα με το «Αντώνης Παπαδόπουλος», εκεί μπήκαν όμως σε ένα πρόγραμμα».