Οριστική είναι η απόφαση στον Απόλλωνα για παραχώρηση του Βαλεντίν Ρομπέρζ. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, Φανούριος Κωνσταντίνου, στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM (95.0) παρά τις προσπάθειες για να μεταπειστεί ο ποδοσφαιριστής είναι ανένδοτος για αποχώρηση.

Αποκάλυψε πως ήδη ήρθαν προτάσεις στα γραφεία του Απόλλωνα και τόνισε ότι δεν θα ξεπουληθεί.

Αναλυτικά:

Για την έναρξη της προετοιμασίας: «Σήμερα είναι μέρα για εργομετρικές εξετάσεις. Το πρώτο γκρουπ ταξίδεψε στη Λευκωσία για να περάσει από εργομετρικά. Το δεύτερο γκρουπ ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα στο Κολόσσι».

Για τους Κύπριους διεθνείς: «Ο Πίττας, ο Σπόλιαριτς και ο Βασιλείου πήραν άδεια. Θα ταξιδέψουν μαζί με την ομάδα την ερχόμενη Παρασκευή για την Αυστρία».

Για τον Ρομπέρζ: «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να μεταπείσουμε τον παίκτη. Του είχαμε πει ότι δεν είναι πρόβλημα αν θέλει να πάρει άδεια σχετικά με την εγκυμοσύνη της γυναίκας του. Του παραχωρήσαμε άδεια μέχρι τα μέσα Ιουλίου για να φέρει προτάσεις. Ο Απόλλωνας θα κάνει ότι προκύπτει από τη μεταξύ μας συμβατική συμφωνία. Ο ίδιος ο παίκτης τονίζει ότι είχε προτάσεις από το εξωτερικό. Κάποιες έχουν φτάσει στα γραφεία της εταιρείας. Η μία μάλιστα καλύπτει τις απαιτήσεις του Απόλλωνα, όμως δεν καλύπτει τον ίδιο, όπως μας είπε. Ο Απόλλωνας έχει τον πρώτο λόγο και θα είναι σκληρός διαπραγματευτής».

Για την αντικατάσταση του Ρομπέρζ: «Σίγουρα είναι μια απώλεια. Να είστε σίγουροι ότι θα έρθουν άλλοι παίκτες οι οποίοι θα καλύψουν το οποιοδήποτε κενό».

Για τον προγραμματισμό: «Έχουμε στείλει κάποιες προτάσεις σε συγκεκριμένους στόχους και αναμένουμε απαντήσεις».

Για τον Χάμπο Κυριάκου: «Στόχος είναι να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ίσως χάσει το πρώτο παιχνίδι για να του δώσουμε περισσότερο χρόνο. Έχει επιστρέψει από την Κυριακή στη Λεμεσό. Θα κάνει ένα πρόγραμμα τις πρώτες μέρες και ακολούθως θα ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας».