Πολλά κυπριακά σάιτ δημοσιεύουν την εξέλιξη περί της μείωσης της διαφοράς Κύπρου και Ελλάδας στη κατάταξη της UEFA.

Όπως φαίνεται ξεχνούν τον Απόλλωνα και τη συνεισφορά του σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται.

«Διαφοροποιήσεις προέκυψαν στην βαθμολογία της UEFA το βράδυ της Τρίτης (28/8). Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στη Ρωσία κόντρα στη Κράσνονταρ και το μπόνους εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χαρίζει 1000 βαθμούς στην Ελλάδα και μειώνει στους 300 τη διαφορά από την Κύπρο. Ας ευχηθούμε να κάνει το ίδιο και ο ΑΠΟΕΛ και να επαναφέρει τη διαφορά ασφαλείας για την Κύπρο.

Υπενθυμίζουμε πως στόχος της Κύπρου είναι να διατηρηθεί στην 15η θέση προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να εξασφαλίσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Aν η Κύπρος πέσει στη 16η θέση ή υποχωρήσει περισσότερο, θα μείνει με τέσσερα εισιτήρια και θα εκπροσωπηθεί όπως και φέτος από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, αλλά με καμία στο Europa League 1 και τρεις στο Europa League 2».

Απλά για να ξεκαθαρίσουμε στους φίλους αποελίστες δημοσιογράφους ότι στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Απόλλωνας μέχρι στιγμής έχει προσφέρει περισσότερους βαθμούς από τον αποελ στην σχετική βαθμολογία έχοντας ακόμη ένα αγώνα με την PSV όπου η σχετική συγκομιδή μπορεί και να αυξηθεί.