Συνεδριάζει σήμερα (17/6) στις 13:00 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ για να λάβει οριστικές και τελεσίδικες αποφάσεις τόσο για την ολοκλήρωση των φετινών ευρωπαϊκών κυπέλλων, όσο και για τις νέες διοργανώσεις. Θα ανακοινωθούν βασικά οι ημερομηνίες και ο τρόπος διεξαγωγής τόσο του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε σχέση με τα ευρωπαϊκά κύπελλα της νέας περιόδου, όπου είναι και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω της συμμετοχής των Κυπριακών ομάδων, η μεγάλη καινοτομία και συνάμα σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με ότι γινόταν ως τώρα, είναι ότι όλοι οι προκριματικοί γύροι, από τον πρώτο μέχρι και τα πλέι-οφ, θα περιλαμβάνουν μονούς αγώνες!

Η έδρα θα καθορίζεται από την κλήρωση που θα κάνει η ΟΥΕΦΑ. Οι πληροφορίες αυτές έχουν δημοσιευθεί σε ολλανδική ιστοσελίδα, οπόταν αναμένεται να δούμε κατά πόσον θα επικυρωθούν στην σημερινή συνεδρία της Ε.Ε. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η Ομόνοια συμμετέχει στον Α’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα αρχίσει την προσπάθεια της στις 18 ή 19 Αυγούστου. Το ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας θα αρχίσουν από τον Α’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ στις 20 Αυγούστου, ενώ η Ανόρθωση θα συμμετάσχει στον Β’ προκριματικό δηλαδή στις 27 Αυγούστου. Συνοπτικά οι ημερομηνίες των προκριματικών των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων της περιόδου 2020-21, όπως έχουν δημοσιευθεί:

Α’ προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ (18-19 Αυγούστου)
Α’ προκριματικός Γιουρόπα Λιγκ (20 Αυγούστου)
Β’ προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ (25-26 Αυγούστου)
Β’ προκριματικός Γιουρόπα Λιγκ (27 Αυγούστου)
Γ’ προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ (15-16 Σεπτεμβρίου)
Γ’  προκριματικός Γιουρόπα Λιγκ (17 Σεπτεμβρίου)
Πλέι-οφ Τσάμπιονς Λιγκ (22-23 ή 29-30 Σεπτεμβρίου)
Πλέι-οφ Γιουρόπα Λιγκ (24 Σεπτεμβρίου ή 1 Οκτωβρίου)

Ανακοινώσεις από Τσέφεριν

Αυτό το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 17 και 18 Ιουνίου θα ανακοινώσει η UEFA τις αποφάσεις της για τον προγραμματισμό των διοργανώσεων της σε συλλογικό επίπεδο αλλά και για τις Εθνικές ομάδες. Στις συνεδρίες θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας με την ιδιότητα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τα πιο πάνω θέματα, θα ανακοινωθούν σε Συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν σήμερα στις 16:30.

Να σημειωθεί ότι θα γίνουν παράλληλα (αν εγκριθούν οι ημερομηνίες) τόσο οι φετινές, όσο και οι νέες διοργανώσεις των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Σε σχέση με την φετινή σεζόν το Τσάμπιονς Λιγκ θα ολοκληρωθεί σε στυλ Final-8 στην Πορτογαλία από τις 12-23 Αυγούστου και το Γιουρόπα Λιγκ επίσης σε Final-8 στην Γερμανία, από τις 10-21 Αυγούστου. Θα ανακοινωθεί επίσης ο τρόπος και πότε θα γίνουν οι κληρώσεις.