Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η καθοριστική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 και θα συμμετέχουν όλα τα ηγετικά πρόσωπα των ομοσπονδιών της UEFA με την κάθε χώρα να αποφασίζει για το τι θα πράξει σε ότι αφορά το τοπικό της πρωτάθλημα.

Βάση του πιο πάνω ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (21/4) μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους γενικούς γραμματείς των Ομοσπονδιών μελών της. Η UEFA κάνει αναφορά σε «ειδικές περιπτώσεις» πρωταθλημάτων που για τον α’ ή β’ λόγο δεν μπορούν να ολοκληρωθούν και πολύ πιθανόν να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στις χώρες αυτές, για το πως μπορούν να προχωρήσουν.

Συζήτηση θα γίνει ασφαλώς και για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Champions και Europa League. Πιθανόν να ανακοινωθούν ημερομηνίες επανεκκίνησης των δύο διοργανώσεων, το κατά πόσο θα είναι εφικτή η παρουσία του κόσμου, καθώς και τα σενάρια περί κατάργησης του VAR λόγω των κοντινών αποστάσεων στο control room.

Την Κύπρο στην σημερινή τηλεδιάσκεψη θα εκπροσωπήσει ο Γιώργος Κούμας. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου θα συμμετάσχει στην συνεδρία υπό την ιδιότητα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και όλα όσα θα ειπωθούν θα τα μεταφέρει στους εμπλεκόμενους του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις με το πέρας της συνεδρίασης.