Η τελική απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ. Η συνεδρία του δ.σ. της Ομοσπονδίας για τη λήψη της τελικής απόφασης θα παρθεί την Παρασκευή και τον καθοριστικό ρόλο για τις οριστικές αποφάσεις θα διαδραματίσει το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Προεδρικό την Πέμπτη (14/5, 11:00).

Η ηγεσία της ΚΟΠ με αντιπροσωπεία Σωματείων θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών στην οποία θα τεθεί επί τάπητος το πρωτόκολλο που στάλθηκε το πρωί της Τετάρτης από την Ομοσπονδία στο Υπουργείο Υγείας .

Σημειώνουμε πως την Παρασκευή (15/5) του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ δεν θα προηγηθεί Άτυπη Γενική Συνέλευση, όπως συνέβη την προηγούμενη βδομάδα. Αυτό είχε σημειώσει, άλλωστε, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή.

«Η ΚΟΠ θα παρουσιάσει  συγκεκριμένο πρωτόκολλο στις αρμόδιες αρχές του κράτους για να καταστεί δυνατή η επανέναρξη του Πρωταθλήματος Cyta, με την προϋπόθεση ότι το πρωτόκολλο αυτό θα εγκριθεί. Ακολούθως, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ για τη λήψη τελικής απόφασης. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για τη λήψη της τελικής απόφασης, είναι η ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου 2020», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΟΠ.

Επομένως, πριν τη λήψη της οριστικής απόφασης για την τύχη του πρωταθλήματος δεν θα πραγματοποιηθεί Άτυπη Γενική Συνέλευση ανάμεσα στην ηγεσία της ΚΟΠ και τους πρόεδρους/εκπρόσωπους των ομάδων.