Ο Νίκος Καλησπέρας, «κρέμασε» το σημαιάκι του βοηθού και αποσύρεται από τη διαιτησία έπειτα από 17 χρόνια.

Ο ίδιος, μιλώντας στον Super Sport Fm 104.0, έκανε σαφές πως οι ίδιοι έδωσαν το δικαίωμα να τους σχολιάζουν, ενώ αναφέρθηκε και στα λάθη του.

Οι δηλώσεις του:

Αρχικά: «Είμαι 17 χρόνια στην διαιτησία, έφτασε η ώρα ν’ αποχωρήσω, δεν ήθελα να με σχολιάζουν για τα λάθη στο γήπεδο. Λάθη έκανα, σε καμιά περίπτωση σκόπιμα. Προσπαθούσα να είμαι σωστός απέναντι σε όλους. Είναι δύσκολο το λειτούργημα του διαιτητή, το θέμα είναι τα λάθη να μην είναι επαναλαμβανόμενα».

Για το τι κρατάει: «Κατάφερα να γίνω και διεθνής, νομίζω ότι μέχρι ενός σημείου πέτυχα αυτά που ήθελα και μπορώ να βλέπω όλους του μάτια χωρίς να ντρέπομαι. Φεύγω και πιστεύω ότι έχω μόνο φίλους από τον χώρο του ποδοσφαίρου».

Μετανιώσατε που ασχοληθήκατε με την διαιτησία; «Όχι πάντα μου άρεσε, μέχρι την Γ΄ κατηγορία έπαιζα ποδόσφαιρο».

Αν συνάντησε εμπόδια: «Όπως σε όλες τις δουλειές υπάρχουν προβλήματα, όμως, εναπόκειται στον κάθε άνθρωπο για το τι κάνει…».

Τι θυμάται από λάθη που έκανε: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά το ματς Απόλλων-Ομόνοια που έκανα λάθη, μεσοβδόμαδα γεννήθηκε η 4η μου κόρη και ‘γω πήγα απροετοίμαστος στο ντέρμπι. Απολογούμαι στον Απόλλωνα και την Ομόνοια. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι οι δύο ομάδες δεν είχαν πρόβλημα μαζί μου και μάλιστα ενάμιση μήνα μετά ορίστηκα ξανά στο μεταξύ του ντέρμπι και όλα πήγαν καλά. Μάλιστα ήταν και κρίσιμο ματς αφού κρινόταν το εισιτήριο της Ευρώπης».

Για τον τον πλήγωσε κάτι από τη διαιτησία: «Με πλήγωσε η κριτική, όμως, αυτό είναι μέσα στο επάγγελμα, προσπάθησα κι έδωσα απαντήσεις αργότερα. Από το ποδόσφαιρο ήρθα φτωχός και φεύγω φτωχός. Δεν πρέπει να έρχεται κάποιος στο χώρο της διαιτησίας για τα λεφτά. Εγώ εγκατέλειψα τα πάντα τις δουλειές μου, είχα παπούτσια, και θέση σε ξενοδοχείο, ήταν αρκετά δύσκολο».

Για τη διαιτησία σήμερα και πως την κρίνει:  «Δώσαμε το δικαίωμα να μας σχολιάζουν, πρέπει να είμαστε αυστηροί. Οι ξένοι διαιτητές έρχονται χωρίς προκατάληψη, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να έχει αντοχές κάποιος για να είναι διαιτητής στην  Α’ κατηγορία. Πρέπει ν’ ανεβάσουμε επίπεδο.

Για τις σχέσεις του στον χώρο: «Με όλους είχα καλές σχέσεις, αλλά ιδιαίτερα με τον Λούκα Σωτηρίου, από μικροί είμαστε μαζί δούλευα και στην εταιρία του πατέρα, δεν έχω παράπονο από κανένα».