Η στήλη κατάφερε να εισέλθει στα άδυτα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πουπούξιου και αποκαλύπτει όλα τα νέα άρθρα περί αποδημητικών πτηνών που θα συμπεριλαμβάνονται στο αναθεωρημένο καταστατικό μετά τα πρόσφατα θέματα που προέκυψαν για τα ΑΠΟΕΛ (Ανώτερα Πουλιά Οικολογικής  Εκτροφής Λευκωσίας). Για τους άσχετους του θέματος ο «πουπούξιος» είναι ο  γνωστός μας τσαλαπετεινός στην Κυπριακή διάλεκτο.

Άρθρο 1926.1 Όταν πουλλίν εκ πρωτευούσης με γαλαζοκίτρινα πτερά, θα πρέπει να πετάξει ημέραν Πέμπτη, τότε δεν επιτρέπεται να ξαναπετάξει προτού δοθούν ιατρικά πιστοποιητικά από τους αρμόδιους ιατρούς του ΚΟΑ (Κέντρο Οργάνωσης Απάτης), ότι το πουλλίν μπορεί να πετάξει με απόλυτη επιτυχίαν και χωρίς την αναγκαστική χρήση οποιονδήποτε ουσιών ταχείας αποκατάστασης.

 Άρθρο 1926.2 Εάν υπάρχει αντίρρηση από οποιοδήποτε άλλο πουλλίν που θα πετούσαν μαζί, τότε το άλλο τιμωρείται άμεσα με αφαίρεση έξι πτερών και με άμεση πτώση σε βάλτο.

Άρθρο 1926.3 Εάν το άλλον πουλλίν τολμήσει να εξασκήσει έφεση, τότε εκτελείται διά τυφεκίου και σερβίρεται στην επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Πουπούξιου, ψητό στο φούρνο με συνοδευτικά μανιταράκια, αγνό βούτυρο και γνήσιο χυμό πορτοκάλι.

Άρθρο 1926.4 Παραταύτα, σε περίπτωση όπου η πτήση διεξαχθεί κανονικά και για οποιονδήποτε λόγον δεν προδιαγράφεται το απαιτούμενον  αποτέλεσμα, τότε η ΚΟΠ θέτει πορτοκαλλί συναγερμό και εντός δέκα λεπτών θα πρέπει:

α. Οι αρμόδιοι θυροφύλακες με τα κατάλληλα παραπλανητικά σφυρίγματα MP3, να μεριμνήσουν όπως διασφαλιστεί το θετικόν για το πουλλίν με τα γαλαζοκίτρινα πτερά αποτέλεσμα, με κάθε κόστος.

β. Ο υπεύθυνος του ΓΣΠ (Γεωλογικό Σύστημα Ποτίσματος) να κλείσει όλες τις ποτίστρες από το χώρο για αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων.

γ. Αν παρόλα αυτά δεν επιτευχθεί ο αγνός σκοπός του όλου εγχειρήματος και το δικό μας πουλίν (με τα γαλαζοκίτρινα πτερά), αποτύχει να πετάξει επιτυχώς, τότε εφαρμόζεται με άμεση ισχύ το άρθρο του 2017, 1926.0 «Πουλλάκια μου, είμαι καλός για λλόυ σας!»

Σημείωση ΚΟΠ επί των νέων νομοσχεδίων: Για την Κυπριακή Ομοσπονδίας Πουπούξιου, έναν είναι το πουλλίν. Όλα τα υπόλοιπα πτηνά αλλά και όλα τα μέλη του ζωικού βασιλείου, οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της ομοσπονδίας και να διασφαλίζουν πως κάθε Μάιο, το ίδιο πουλλί, το δικό μας, αυτό και μόνο θα παίρνει το χρυσό εισιτήριο για να αποδημεί με επιτυχία σε ευρωπαϊκές χώρες άνευ απροσδόκητων παρεμβολών. Με την ευκαιρία οφείλουμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα τον λαγόν, τον κόρονον, την καμήλα, την καραβίδα, τη χελώνα κ.ά. αλλά και όλα τα κόρακια, για την αμέριστη στήριξη στο όλο έργο της ομοσπονδίας στα τελευταία χρόνια.

Σημείωση στήλης: “Ε κατσικόρονοι… θωρούν σας. Αποδημήστε μια και καλή και ξέρετε που… να ησυχάσουμε”. Καλή νέα κυνηγετική περίοδο!