Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου, στέλνει μήνυμα ότι είναι έτοιμος να διαιτητεύσει τους αγώνες σε περίπτωση που επαναρχίσει το πρωτάθλημα και προειδοποιεί τις ομάδες που ζητούν ή απαιτούν ξένους διαιτητές ότι θα πρέπει να βρουν διαιτητές για όλες τις διοργανώσεις!

Η ανακοίνωση:

Με μεγάλη έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι στις διαβουλεύσεις των παραγόντων των σωματείων, σχετικά με την πιθανότητα έναρξης των play off της πρώτης εξάδας, Πρόεδροι ή εκπρόσωποι Σωματείων Θέτουν ως προϋπόθεση την παρουσία ξένων Διαιτητών.

Ως Σύνδεσμος, επιθυμία μας είναι να δούμε τα πρωταθλήματα να επαναρχίζουν σε ασφαλείς και υγιείς συνθήκες για όλους τους διαγωνιζόμενους, αφού η Πολιτεία με την βοήθεια των επιστημόνων ανάψει το πράσινο φως στην Ομοσπονδία, που είναι και η διοργανώτρια Αρχή. Εμείς ως Σ.Δ.Κ, ως ένα βασικό κομμάτι του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, δηλώνουμε απόλυτη ετοιμότητα να στηρίξουμε την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.

Κατά την φετινή περίοδο, είναι παραδεκτό ότι διαφάνηκαν λάθη από μέρους των Διαιτητών μας που σε μερικές φορές ήταν και σοβαρά. Ως Διοίκηση στις διαβουλεύσεις μας με την Κ.Ο.Π., αλλά και με τα στελέχη των Διαιτητών Α κατηγορίας, συναποφασίσαμε όπως συνηγορήσουμε για σκοπούς εκτόνωσης από την έντονη πίεση και αυστηρή κριτική που δέχθηκε η διαιτησία σε κάποιους αγώνες, για παρουσία ξένων Διαιτητών σε αγώνες της φετινής διοργάνωσης.

Χωρίς προκατάληψη και με απόλυτη αντικειμενικότητα η παρουσία των ξένων Διαιτητών, μας έφερε και πολύ καλές διαιτησίες, αλλά και διαιτησίες με αρκετά λάθη, οι οποίες όμως δεν έτυχαν της ανάλογης κριτικής ή της ανάλογης ενόχλησης που ίσχυε για τους Κύπριους Διαιτητές. Ούτε φυσικά ενόχλησε το μεγάλο επιπρόσθετο οικονομικό κόστος που επιβαρύνθηκαν τα σωματεία, ανεξάρτητα από τα μόνιμα παράπονα για οικονομικές δυσκολίες.

Κατανοώντας τις δύσκολες μέρες που περνούμε όλοι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ως Διοίκηση του ΣΔ.Κ. δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι είμαστε πρόθυμοι για συνεργασία με όλους, (Κ.Ο.Α., Κ.Ο.Π., Σωματεία, Προπονητές, Ποδοσφαιριστές), αν με το καλό οι συνθήκες το επιτρέψουν, να ολοκληρώσουμε το φετινό πρωτάθλημα, που τόσο πολύ μας έλειψε.

Παράλληλα όμως, δηλώνουμε σε όσους εργολαβικά προσπαθούν να υποσκάψουν την Κυπριακή Διαιτησία, εδραιώνοντας ξένους Διαιτητές στα πρωταθλήματα μας, ότι θα μας βρουν αντιμέτωπους Η μέχρι σήμερα καλή μας πρόθεση για συνεργασία, δεν μπορεί να ερμηνεύεται και ως αδυναμία να υπερασπιστούμε το κύρος και την οντότητα των Κυπρίων Διαιτητών. Εμείς, με σεβασμό προς όλους, μακριά από ακρότητες, αλλά και με αποφασιστικότητα, λέμε σε αυτούς που επιμένουν και σε αυτούς που πιθανό να συνηγορήσουν για μόνιμη παρουσία ξένων Διαιτητών, ότι σε μια τέτοια περίπτωση ξένους Διαιτητές θα έχουν και στα πρωταθλήματα εκπαίδευσης.

Επαναλαμβάνουμε, ο Σ.Δ.Κ. είναι εδώ και πρόθυμος για συνεργασία με όλους.